Ocena kierowcy - Mazda 6 II Kombi

Silnik 2.0 MZR-CD 140KM 103kW
Rok produkcji 2009
Okres użytkowania: 1 rok
Mazda 6 II Kombi 2.0 MZR-CD 140KM 103kW 2008-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : spalanie przerosło moje oczekiwanie na trasie szczecin-zakopane prędkość przepisowa 80 % trasy ekspres 140km/h spaliła mi 4.9 l autrostrada niemcy 400km z prędkością 180km/h spaliła 7.2l ! uważam to za fenomen w mieście nieudaje mi się przekroczyć 7l dla porównania cytryna C5 paliła mi 9 l i niedało rady zejśćponiżej .
Przed zakupem obawiałem się że stara madzia będzie lepasza ale z przyjemnością stwierdzam że się nie rozczarowałem
silnik wymaga przyzwyczajenia ponieważ poniżej 1.500 obr, nie jedzie ale jak sie przyzwyczahiłem kręcić ją w okolicach 2000 obr bajka zbiera się extra
jest ok nale nie wspaniale
****** lepiej sie nieda chyba że ktoś rozważa kupno Porshe :) moja jest dość twarda i po zakrętach jak na szynach ( daje naprawdę dużo frajdy z jazdy )
mam 1,69 i jest ok widoczność dobra
prostota wszystko tam gdzie powinno być plus systemy aut. wycieraczki zmieszch w zasadze nic nieczeba robić tylko jechać
nic dodać nic ująć mogła by mieć sterowanie pasażera drugiego żedu ale wtedy audi by nic niesprzedało .
naprawdę dużi miejsca
do 130km/h jest super , do 160km/h znośnie do 215km/h jest dość głośno ale spala wtedy tylko 12l więc coś za coś . szkoda ale podobno w sedanie jest ciho
brak kosztów nic się nie psuje wymiana oleju w ASO 600zł tylko wymiana oil co 10 000 tyś i wtedy niema proplemu z DPF
audi w tej ceni 4 lata starsze i sie sypie w cenie auta niemam tylko kamery cofania pozostałe systemy są standardem jak asystor pasa , radar RVM. ESP.TRP. nasrane sensorów, klimatronik 2 strfowy komputer navi ,
hm poprostu doskonale jak na przejechane 57`000 km nic nawet pierdoła
brak