Ocena kierowcy - Mazda 6 II Kombi

anonim, 14 lat temu
Silnik 2.0 MZR-CD 140KM 103kW
Rok produkcji 2008
Mazda 6 II Kombi 2.0 MZR-CD 140KM 103kW 2008-2010 - Oceń swoje auto
uważam że samochód jest godny uwagi w stounku do konkurencji atuty to cena, wygląd a co do niezawodnośći to mam nadzieję że będzie ok,narazie zbyt mało przejechałem aby chwalić mazdę pod niebiosa. Narazie mogę ganić markę ze ergonomię jako kierowca(fotel dla kerowcy),jest niewygodnie!!! poprawcie to w następnym modelu!!!
Kultura pracy ok,dość cichy jak na diesla
pierwsze 20.000 był kłopot z biegiem pierwszym ale potem już w porządku
elastyczność zadawalająca
uważam ze super ale proponuję zamontowanie czujników tylnych które mam i jestem zadowolony
no i tutaj ubolewam szczególnie jako kierowca, fotel jest niewygodny, siedzisko zbyt krótkie, każdego dnia nim manipuluję i jak do tej pory nie znalazłem wygodnej pozycji dla siebie po drugie zabudowa konsoli z przodu przy lewarku zmiany biegów jest niewypałem po 100km gwarantuje że będziecie odczuwać prawą nogę na wysokości kolana lub niżej opierając ją podcas jazdy o twardy plastik po trzecie czujnik deszczu jest niedopracowany po czwarte stojak na kubeczki chyba jest po to aby wylać tam kawę lub picie w butelce jest po prostu nie w tym miejscu, wylejecie wszystko zmienijąc biegi,u mnie służy jako miejsce na komórke lub klucze
ok, dobrze
kierowca ma najgorzej opisałem to wcześniej cała reszta pasażerów może sie rozkoszować przestrzenią i komfortem
ok
uważam że w dieslu jest ok spala mi średnio 7,8l na 100km, dużo jeżdżę w trasie ale nie wolno na autostradzie większość czasu z prędkościami 160 do 180km/h
uważam że jakość wykończenia w stosunku do ceny jest dobra , nie trzeszczy jak w innych samochodach np.ford mondeo
jak narazie ok,zobaczamy przy większym przebiegu

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 MZR-CD 140KM 103kW [l/100km]

6,7