: Bryła pojazdu rewelacyjna lepiej wygląda w realu niż na zdjęciu, świetnie jeździ, jest pakowny i tylko żeby mniejsze były ceny benzyny bo wysiadać się z auta nie chce.
Miałem kilka aut, ciągle szukałem tego które mi przypadnie do gustu i chyba znalazłem. Osobiście zarówno ja i moja żona mamy wrażenie ze następne auto to też będzie Mazda.
Pracuje rewelacyjnie, właściwe wyciszenie (praktycznie niesłyszalny gdy stoisz na światłach) - apetyt rośnie w miarę jedzenia i mi osobiście brakuje jeszcze paru kucyków do dynamiczniejszej jazdy (wyprzedzanie na autostradzie z 4 osobami na pokładzie).
Z początku trochę się gubiłem ale teraz rewelacja. Skrzynia działa płynnie i bez większych zgrzytów.
Wyśmienite prowadzenie w zakrętach, pomimo że kombi. Na prostej drodze auto płynie ale nie tracisz pewności prowadzenia. Układ kierowniczy działa precyzyjnie.
Bez czujników cofania ale bez problemu parkujesz tyłem przy ścianie.
Początkowo masa przycisków ale po kilku dniach dochodzisz do przeświadczenia ze wszystko jest tam gdzie powinno być. Dla mnie osobiście pomysł na diodę w podsufitce podświetlającą w nocy gałkę biegów rewelacyjny.
System automatycznych ustawień klimy do oczyszczania szyb super pomocny.
Wyciszenie super plus BOSE sound systems robi wrażenie mini sali koncertowej.
Silnik na dotarciu, większość trasy to miasto, średnio w granicach 9,5 litra benzyny (podobno mam ciężka nogę).
Kupiłem bo u konkurencji na ten czas było drożej w stosunku do tego co dawała mazda.
Na razie leje tylko paliwo i mam nadzieje ze tak już zostanie.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 MZR 155KM 114kW