Silnik niesamowice ciągnie :) nawet przy wyższych prędkościach przy 200km/h dodając gazu auto szybko reaguje i ciągnie do przodu.
Troszkę haczy 2 ale już zaczyna się dopracowywać. Przy większym przebiegu opisze czy się wszystko ułożyło.
Auto wspaniale trzyma się drogi. Na trasie spokojnie 180 km/h po zakrętach daje rade. Jak do tej pory jeszcze ESP mi się nie włączyło:)
Do przodu jest spoko do tyłu już trochę gorzej ale czujniki parkowania przód tył są w standardzie więc parkowanie nie jest to jakimś wielkim problemem/ Lusterka są duże i bardzo ciekawy system RVM który okazuje się bardzo przydatny.
Wszystko ok. Jak dla mnie sterowanie z kierownicy wieloma funkcjami to bardzo wygodne rozwiązanie. Mnie przyzwyczajenie się zajęło około 20km od wyjazdu z salonu.
Autko bardzo szybko się zagrzewa i bardzo dobrze chłodzi. Z tyłu mam przyciemnione szyby i to wielki plus bo mimo że nie ma nawiewów na tył nikt nie narzeka na upały.
Jak dla mnie rewelacja spokojnie 5 osób w dłuższą trasę da rade a jeśli ktoś wybiera się w 4 będzie czuł się jak w salonie.
Silnik to istny majstersztyk nawet kiedy jest zimny nie słychać go w środku. Bardzo miły dla ucha dźwięk przy przyspieszaniu nawet przy prędkościach powyżej 130km/h jest spokojnie i cicho. Powyżej 200 jest dosyć głośno ale nie jest to jakiś uciążliwy hałas. Ja jestem bardzo mile zaskoczony.
Jak narazie poniżej 7 l nie udało mi się zejść bo prędkości z którymi jeżdżę nie są niskie. W salonie mówili ze powyżej 10000 km powinno bez problemu zejść. Jak już będę miał większy przebieg to napisze więcej na ten temat. Ale ogólnie ponad 7,5 l teraz zwiększyć spalanie jest ciężko:)
Moim zdaniem jest ok. Spasowanie i materiały nie są złe choć niektóre mogłyby być lepsze ale dla mnie najważniejszy jest silnik i trakcja.
Wszystko ok
Jak narazie nic :)