Autko super. Wzbudza zainteresowanie innych kierowców. Piękna linia nadwozia. Nowoczesne i energomiczne wnętrze.
Nie ukrywam, że przydałoby się więcej koni. Silnik elastyczny, o wysokiej kulturze pracy. Frajda zaczyna się jednak dopiero po 3 biegu.
Na początku ciasna dwójka. Teraz już dużo lepiej.
Trzyma się asfaltu jak przylepiony. W zakrętach również super.
Ciężko parkuje się tyłem. Przód ok. W planach dokupienie tylnych czujników parkowania.
Nic dodać nic ująć. Wszystko na swoim miejscu. Sterowanie w kierownicy rewelacja.
Bardzo szybko się nagrzewa w zimie. Klimatyzacja dwustrefowa,bardzo wydajna.
Wszędzie dużo przestrzeni i wygodnie.
Po 150 szumi ale do 200 jakoś drastycznie szumów nie przybywa. Rzekłbym, że utrzymują się na tym samym poziomie.
Jestem zadowolony. Po mieście ok 8.8. W trasie ok 7 litrów. Nie oszczędzam pedału gazu.
Wydaje mi się, że za te pieniądze otrzymujemy bardzo porządne auto. Za 15 tys więcej była honda accord ale w starej budzie. W nowej jest jeszcze droższa. Toyoty avensis nowej jeszcze nie było, choć i tak obecna cena jest mocno przesadzona. Skody i niemieckie auta odpadały z uwagi na awaryjność silnika 2.0 TDI i gorszą jakość wykonania. W samej gamie mazdy nie wydaje mi się też zasadne przepłacanie 15 tys za skórę,ksenony, i el. fotele, 2 czujniki parkowania.
Po zatankowaniu do pełna słychać nieprzyjemny chlupot w baku.