Ocena kierowcy - Mazda 6 II Hatchback

Silnik 1.8 MZR 120KM 88kW
Rok produkcji 2008
Mazda 6 II Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW 2007-2010 - Oceń swoje auto
Inne : Całkowita niezawodność
Silnik pracuje cicho, bez zarzutu. Komentowałem to auto po pół roku użytkowania i poza wszystkimi zaletami, które wymieniłem, największą jest to, że jest to auto całkowicie bezawaryjne. :-)
Skrzynia biegów rewelacyjna. Mõj syn to potwierdza. Sam zmienia biegi bez patrzenia na dźwignię z siedzenia pasażera. :-) . Ma 10 lat. :-)
Po przeglądzie technicznym w stacji diagnostycznej zużycie amortyzatorów maksymalnie 8%. Przy 160 tysiącach przebiegu. :-)
Może być. Dlatego, że samochõd ma opadającą linię dachu i jest duży, trzeba się przyzwyczaić. Czujniki parkowania są bardzo potrzebne. Ja ich niestety nie mam. :-)
Dobra jakość plastiku. Zero zgrzytów, zero skrzypów i idealne spasowanie. Nic nie trzeszczy. Mały schowek pod kierownicą niestety czasami potrafi wypaść. :-) wszystko bez zarzutu.
Ok. Szczególnie w zimie, gdy jest zimno, dobry system ogrzewania zawsze się przydaje. Ogrzewane siedzenia w wersji wyposażenia Exclusive Plus to bajka. :-)
Super
Po prostu ok
Spalanie średnie 7,2 l/100 bezobsługowy silnik tylko regularne przeglądy co 20 tys. km i tyle.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 MZR 120KM 88kW [l/100km]

7,3