: Pierwsza mazda ; nie sadzilem,ze będę tak zadowolony.Niedawno pozyczylem sobie najniowsza Mazde 6 192 KM; przy mojej jest zwyczajnie wolowata
Najlepsze auto jakie miałem,a było ich mnóstwo.Maksymalnie wygodne,intuicyjna obluga ,bardzo bezpieczne,fantastyczna przyczepność ,także podczas jazdy w zakrętach.Auto ma skrocona maksymalna,wiec szybciej i latwiej wchodzi na obroty i zachowuje się,jakby mailo 250 KM .Przyspieszenie super a im szybciej jedziesz,tym agresywniej się zachowuje i przy wysokich obrotach mało które mzoe się z nim rownac.Wymienilem sprzeglo komplet,2 czy 3 razy klocki i pewna skomplikowana rurke od chłodnicy,ktorej pekl plastkowy rozgałęziacz na końcu.Nawet zarowki wymieniałem tylko raz.Kiedys na Tamce w Warszawie podczas deszczu,gdy jechałem w dol i zatrzymałem się przed przejściem dla pieszych,walnal mnie z tylu jakiś VW,ktory nie zdazyl wychamowac.U mnie na zderzaku drobne zadrapania; u niego odpadl zderzak ,atrapa i poszly lampy.Kiedys wymieniałem auta co kilka miesięcy,to zostawiłem w rodzinie i ma już 11 lat ale z przebiegiem 75000 jest jak nowe.Nie ma prawie zużycia oleju,silnik na wolnych oracuje cichutko a brzmienie gdy wdepniesz pedal gazu....nie do opisania.Ludzie się pytaja czy to naprawdę fabryczne i ogladaja na ulicy.No i te lampy obrysowe z przodu bardzo dodaja smaku; od razu widać,ze to inna Mazda.Skrzynia manual,z krótkim drążkiem,dziala idealnie.
cichy,mocny,absolutnie neizawodny,doskonala moc i przyspeieszenie
manualna,krotki drążek,precyzja i szybkosc
auto ,które nie da się praktycznie wrzucić w poślizg; trzyma się fantastycznie w każdych warunkach,polecam opony RainSport 3 (ostatnia generacja).NIE plywaja,jak poprzednie ,trzymają w każdych warunkach i sa BARDZO ciche
bardzo dobra w kazda strone ; lusterka boczne pokazuja obiekty dalej niż sa naprawdę;trzeba pamietac
auto,z którego po kilkust kilometrach wysiada się ajkby człowiek wlasnie usiadł.NIE chce się wychodzić;taka jest opinia kazdego
Wentylator troche za glosny na maksimum,ale to drobiazg
az nadto miejsca z przodu i z tylu,z tylu przydaje się rozjkladany podłokietnik pośrodku oparcia,takz edo przewozenia dłuższych elementow jak narty,listwy itd.
Bardzo dobre,przys pokojnej jeździe nie slychac z zewnątrz nic
Przy spokojnej jezdie rozsądne zużycie paliwa,oleju praktycznie wcale,nic się nie psuje a stale ,wymienne elementy jak zarowki,klocki,tarcze bardzo rzadko.
NIe widze zadnego auta w podobnej choćby cenie o takich parametrach.Jest lepsze od najnowszych Mazd 6 kosztujących nawet 170 000 zl. ! Pierdoly elektroniczne mnie nie s apotrzbene,nawigacja tez nie.
Maksymalna
nie ma zadnych usterek fabrycznych
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 V6 24V 222KM 163kW