: Wygoda w prowadzeniu - automat i duża miejsca w środku robią swoje. No i system nagłośnienia BOSE robi swoje.
: remont kapitalny
: podsufitka mi się odkleja
Duże, przestronne i wygodne auto, niezła jakość, ale ma też swoje minusy - np bardzo duży promień skrętu, odklejająca się podsufitka.
Byłoby bardzo dobrze, gdybym nie musiał przechodzić przez kapitalny remont silnika, który kosztował mnie dużo pieniędzy - ale tak to jest, kiedy kupuje się używkę. Sam motor niezły, jeżeli jest już w dobrym stanie, ale lubi wziąć olej.
4 biegowy automat sprawuje się bardzo dobrze i jest całkiem odporny. Można narzekać na ilość przełożeń, ale z tego co wiem, w 5-biegowym ostatni bieg ma praktycznie takie samo przełożenie jak u mnie 4ty bieg. Przydałby się bieg na ekspresówki.
Fajnie reaguje na nierówności i nieźle trzyma się drogi. Komfortowo i dość stabilnie.
Nie mam zastrzeżeń, trochę denerwujące jest lusterko kierowcy, które powiększa
Wszystko na swoim miejscu. Wystarczająca ilość schowków.
Całkiem sprawny układ, nie mogę narzekać na jego pracę i wydajność.
Dużo miejsca w środku, można komfortowo jechać w trasy.
Podczas jazdy miejskiej bardzo dobrze, gorzej zaczyna się robić na ekspresówce czy autostradzie, gdzie przekraczamy 100 km/h, robi się głośno, dodatkowo mam jakieś dziwne stuki w okolicy szyberdachu - nie wiem czy to od wiatru czy coś innego.
spalanie normalne na taki silnik i gabaryty auta, dużo zależy od stylu jazdy
Ceny części nie powalają, ale jeżeli chodzi o naprawy główne można się wykosztować - całkowity rozrząd z kołem zmiennych faz lepiej zamawiać w USA, bo polskie ceny to porażka...
Przez 2 lata użytkowania z drobnych rzeczy nic mi się nie popsuło
Remont kapitalny silnika - no cóż, przy prebiegu 280 tys jednostka przeszła poważną operację.
- zużycie paliwa dla silnika 2.3 MZR 166KM 122kW