SUPER AUTO - POLECAM tym którzy duzo podrozuja, szybko, cenia komfort i szukaja niezawodnego samochodu.
System audio BOSE - REWELACJA. Muzyka na najwyższym poziomie.
Silnik nabrał prawdziwego wigoru po ok. 40 tys km. Wczesniej jest jakos tak mocno spasowany - chyba to japonska robota. Plusem silnika jest wysoka elastycznosc. Ciagnie od najmniejszych obrotow, nie ma dziur. Moc jest na zadawalajacym poziomie, ale z 2.0 pojemnosci mozna by było uzyskac wiecej. Generalnie po ok 20 tys polecam zatankowac 99 oktanowe paliwo i przejechac jakas trase (np. 2000 km) z wiekszym obciazeniem, szybko, a silnik zrobi sie luzniejszy i bedzie oddawal wiecej mocy.
Skrzynia biegow pracuje poprawnie, wszystkie biegi zmieniaja sie dobrze. Synchronizacja skrzyni mogła by być na lepszym poziomie, czuć zmiane biegow na dzwigni.
To jest najlepsza rzecz w tym samochodzie. Układ jezdny jest rewelacyjny. Jest komfortowy i bardzo przewidywalny. Auto trzyma sie drogi super, nie jest podsterowne, ani nadsterowne. Jadac na trasie, na kretej drodze, tylko sportowe auta lub auta z b. dobrym zawieszeniem moga dorownać. Kazdy zakret przejezdzam szybciej niz inni, bez hamowania przed. Gorąco polecam ten samochod tym, którzy lubia szybką jazdę w komfortowych warunkach.
Widoczonośc jest ok, tylko do tyłu troche słabo. Cofać trzeba na lusterka bo przez tylnią szybę nie wiele widać.
Nawet, wysocy znajdą właściwe miejsce. Kierownica regulowana w dwoch plaszczyznach, fotele mozna daleko odsuwac. Wszystko jest po japonsku na swoim miejscu, zadnych nowych, gownianych rozwiazan.
Klima i wentylacja działa b.ok. Grzanie ok.
Full miejsca z przodu i z tylu.
Jest ok, ale np. nowa Vectra jest lepiej wyciszona.
Jak na 2.0 benzyna da rade. Pali od 7,5 litra do 11 w zaleznosci gdzie i jak sie jedzie. Przy mojej dynamicznej jezdzie w miescie i szybkiej lub b. szybkiehj na trasach spalanie ok 10 - 10,5 litra.
Na to wyposazenie, które otrzymuje sie w wersji ktore sa sprzedawane w polsce cena jest do zaakceptowania.