Ocena kierowcy - Mazda 6 I Kombi

Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Mazda 6 I Kombi 2.0 MZR-CD 136KM 100kW 2002-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : dynamiczny i oszczędny
Auto piękne , ekonomiczne i niezawodne. Polecam wszystkim.
Bardzo dynamiczny i oszczędny. Po chip tuningu mam 167 KM i 370 Nm . O dziwo spalanie średnio spadło o 0.5 litra /100 km.Inni powinni się uczyć na tym silniku poezji pracy...
Wzorowo !Pewnie chodzą wszystkie biegi , wyraźnie czuć , że bieg \"wskoczył\". Sprzęgło \"łapie\" przy samej podłodze , ale to kwestia wyczucia. po krótkim czasie , pełna harmonia.
Auto prowadzi się pewnie i bezpiecznie , niezależnie od panujących warunków atmosferycznych.Kontrola trakcji i inne systemy bardzo pomagają w ekstremalnych sytuacjach.
Widoczność przód i boki - wzorowa. Jednak combi ma to do siebie , że jest kłopot z widocznością z tyłu. Założyłem czujniki parkowania ( 300 złotych ) i jest ok.
Wszystko jest na swoim miejscu. Jednak fotel kierowcy powinien mieć większą możliwość regulacji odcinka lędźwiowego kręgosłupa.
Wszystko na piątkę . Klimatyzacja i ogrzewanie działają wzorowo.
Dużo miejsca dla wszystkich pasażerów i mnóstwo miejsca na przewożone pakunki. W samochodzie znajduje się kilka sprytnych , zamykanych schowków , które można z powodzeniem wykorzystać na drobne , obowiąskowe wyposażenie np: gaśnicę , apteczkę pierwszej pomocy , trójkąt itd. Kolega ma Audi 4 , też kombi i zazdrości mi \"pojemności \" wnętrza auta !.
Jak na diesla zupełnie przyzwoita. W czasie postoju , auto mogłoby pracować nieco ciszej . W czasie jazdy jest jednak zupełnie dobrze.
Tutaj naprawdę miłe zaskoczenie : auto waży 1,5 tony , a pali tyle co motorower Komar...Moj samochó jest po tuningu ( 167 KM , 370 Nm) i naprawdę spala niewiele biorąc pod uwagę doskonałe osiągi samochodu.Części eksploatacyjne do samochodu , są na normalnym poziomie cenowym.
Uważam , że za taką cenę za używany 2, 3 letni samochod , nie kupiłbym nic wartościowego , nawet z podstawowym , skromnym wyposażeniem. Japońska produkcja i jakość mile mnie zaskoczyła.
Przejechałem swoim samochodem ponad 20000 km i na razie żadnych usterek.Przepraszam , auto kupiłem z jedną przepaloną żaróweczką od pokrętła klimy , której na razie nie wymieniałem.
Nie miałem żadnych poważnych usterek.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 MZR-CD 136KM 100kW [l/100km]

6,2