: Mam dylemat,za co je wyróżnić. Może tak jak Miłosza-za cołokształt.
: żarówka się spaliła. Kosztowała 14 zł,wymiana 25.
Dobre auto
Kultura silnika z dużym znakiem jakości Q. Silnik wyrywa do przodu jak mój 200-u konny Saabik,a spalanie jakby o połowę mniejsze. Jak na diesla-cicho,jedynie słyszalny pomruk. Mi pasuje.
Skoki drążka krótkie i precyzyjne. Biegi wchodzą tak jak się można było spodziewać-po japońsku.
Tu znowu daję \"doskonale\",ale z czystym sumieniem.Układ jezdny-marzenie,komukolwiek dałem się przejechać był pod wrażeniem świetnego prowadzenia. Sportowa charakterystyka w rodzinnym kombi w silnikiem diesla TO JEST COś. Radość z jazdy?? Gdzieś to słyszałem. Chyba nigdy jej nie sprzedam. Wyszła nowa 6 w dieslu:185 KM za 138 000. Siakieś 100 000 musiałbym dołożyć ;)
Do tyłu nie najlepiej widać przez opływowy tył. Końca przodu też nie widać. Parkowanie wymaga wprawy i wyobraźni.
Wszystko pod ręką albo w zasięgu. Kierownica świetnie leży w dłoni,podparcie łokcia jest tam,gdzie powinno. Ocena \"doskonale\" nie jest zawyżona,w Saabie nie było z tym lepiej, a to ponoć wzór.
Ocena niższa ze względu na długie nagrzewanie zimą po rozruchu na postoju. Ponoć każdy diesel tak ma. Podczas jazdy już daje radę.
Nie może być inaczej niż \"doskonale\". Bardzo duże auto w środku. Bagażnik też wielki.
Dałem dobrze,bo to diesel i coś tam słychać,ale jak na diesla to doskonale (miałem wcześniej dwa diesle VW,więc mam porównanie).
Realne zużycie paliwa w mieście zawsze zamyka się w 8 l, na trasie nie przekracza 6l. Dla nie wtajemniczonych Mazda 6 waży ponad 1,5 tony, a ja nie mam lekkiej nogi.
Auto trochę niedocenione,jakością nie odstaje od Accorda i Avensisa. Do niemieckich się nie odniosę,bo jest niezawodne.
Przepaliła mi się żarówka,dojście od koła odkręcając nadkola. Na trasie sam bym jej nie wymienił.
Przez 2 lata jazdy - ZERO usterek. Fakt,że dbam o auto: do baku leję depresator,a do silnika dedykowany olej 0W30. Może produkcja w w Hofu w Japonii ma znaczenie.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 MZR-CD 121KM 89kW