Po pięciu latach użytkowania samochodu stwierdzam że jest to dobra japońska produkcja. Samochód wystarczająco duży, wyciszony, mało awaryjny, świetny na dłuższe odcinki jak i krótsze.
bez zarzutu, drążek do wymiany po 10 latach, świetnie się trzyma drogi, sprawdzony w różnych warunkach: bezkresna plaża, lód, płytkie strumyki
widoczność świetna, nawet z mocno przyciemnionymi szybami cofanie w nocy niestanowi problemu, wystarczająco jasne światło cofania ułatwi ci ten manewr. Z przodu duża szyba boczne też ok
Jakość pracy do "żarłoczności" tego pojazdu jest zadowalająca. Spalanie co do wielkości pojazdu i pojemności silnika jest bardzo dobre
wentylacja spełnia swoją funkcję, posiada również nawiew na tylne siedzenia od strony podłogi, trochę bezużyteczne bo gdyby położyć dywaniki to owy nawiew jest pod spodem, ogrzewanie działa świetnie
bardzo dużo miejsca z przodu jak i z tyłu, wygodny przestronny, ale jeżeli dorzucimy dwa komfortowe siedzonka dla dzieci od 1-do 4 lat,osoba trzecia odczuje komfort jeżeli posiada tzw. wąską pupę
Wyciszenie to najczęstszy komplement jaki słyszałem od pasażerów, nawet przy 100 - 160 km na godzinę mogę szeptać i osoba siedząca obok mnie usłyszy
olej, płyny, filtry, klocki sporadycznie (ale nigdy tarcze) gąbka szampon wosk - standard
samochody tanie a jakość dobra,
intercoolery mogą się rozszczelniać, tylny hamulec się zapiekł na jednym kole błąd poduszki pasażera się pojawiał po szaleństwach na plaży, ogólnie nic wielkiego
nie było poważnych
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 MZR-CD 121KM 89kW