Świetne auto dla rodziny i singla, Piękny desing, świetne osiągi i małe spalanie czego chcieć więcej? Polecam auto z całego serca.
Auto zbiera się doskonale od 1600 obrotów idze aż do 4000. Na trasie nie ma mocnych. Spalanie jak na osiagi bardzo niewielkie(mój rekord to 4.6l/100km)niestety układ napędowy nieco traci na kiepskim wygłuszeniu nie jest to co prawda terkocząco wyjące TDI ale mogłobyć lepiej.
Swietnie dobrane przełożęnia i doskonała precyzja.
Dobrze znosi koszmar polskich dróg, trzyma się drogi jak przyspawane:D. Jest troche twarde ale coś za coś.
Widoczność sczegółnie do tyłu jest kiepska ze względu na szerokie tylne słupki.
Wszystko jest am gdzie być powinno.( Jak to w Japońskich autach)
Chłodzi idealnie dzięki WEBASTO, które jest w każdym dieslu silnik nagrzewa się szybciutko a wraz z nim wnętrze. Niestety brak tylnych kratek nawiewu(tylko pod siedzieniami dysze które prawie wcale nie dmuchają) jest sporym problemem.
Zdecydowany zwycięzca w klasie miesjca jest aż za zarówno z przodu jak i na tylnej kanapie.
Wyciszenie jest kiepskie. To jedna z wad auta.
Spalanie jest smiesznie małe. ceny napraw no cóż jak ktoś kupi zadbany egzemplarz nie musi się martwić. Lepiej nie szukać okazji i kupować auto z nierealnie małymi przebiegami bo można się nadziać. np. koło zamachowe wraz ze sprzęgłem ASo 7500 Zł
Za dobro się płaci :D
Mam 230 000 przebiegu i nic sie nie dzieje :D W końcu to Mazda