Mazda6 mimo ze wyglada na piekne i stylowo/sportowe auto nie powala mnie na kolana.Zbyt glosna przy wiekszych predkosciach,zbyt twarda skrzynia biegow.To moje pierwsze japonskie auto i mimo ze mojej Mazdzie nic nie brakuje to chyba po niej z powrotem przesiade sie na solidniejsze niemieckie auto
Biegi nie wchodza gladko.Pierwsze trzy potrafia nie wejsc,ciezko takze wsteczny
Dobrze trzyma sie drogi w zakretach
Przod i boki super ale tyl tylko dostatecznie
Wszystko pod reka plus wielofunkcyjna kierownica Obsluga radia bez odrywania rak od kierownicy
Zima dobrze grzeje,latem szybko chlodzi Dmuchawa nie pracuje glosno nawet na ostatnich ustawieniach
Przestrzeni sporo chociaz uwazam ze za wysoko siedzi sie za kierownica,fotele nie trzymaja dobrze na boki Osobiscie nie znalazlem wygodnej pozycji za kierownica tego auta
Powyzej 100km/h silnik jest glosniejszy niz przypuszczalem Irytujacy takze huk powietrza przy wiekszych predkosciach co jest o tyle dziwne ze Mazda6 wyglada na piekne i oplywowe auto lecz to tylko pozory
Przedewszystkim wszechobecna rdza Nadkola,spod,rama,mocowania silnika Stale z nia walcze i konserwuje auto ale za te pieniadze to producent powinien uzyc lepszych materialow i zabezpieczen antykorozyjnych Do tego dochodzi stale mokra podloga od strony pasazera z tylu Nikt nie moze znalesc przyczyny skad woda w kabinie