zawsze chciałem kupić mazde 6 - nieprzeciętny wygląd i pierwsze miejsce pod względem niezawodności ale jestem trochę rozczarowany tym autem
dość duża elastyczność jak na benzynę - całkiem wysoki moment obrotowy
mam automat z tiptronicem ale automat pracuje dużo lepiej, biegi zmieniane są w zależności od sposobu jazdy (komputer pamięta ostatnie kilkanaście minut jazdy i dostosowuje do potrzeb kierowcy)
i tu mazda wypada kiepsko - miałem wcześniej mondeo z 2001 r i prowadziło sie zdecydowanie lepiej, mazda zdaje się "myszkować" po jezdni. skręt kół - skandal - już nie raz musiałem cofać na parkingu bo nie mogłem się zmieścić
bardzo duża strefa martwa, poza tym norma
nic nie zaskakuje - tak ma być, bardzo wygodne składanie tylnych foteli
klima troche zbyt mało wydajna
jak na te gabaryty auta jest super. poprzednio w saab 93 zdecydowanie mniej z tyłu miejsca dla pasażerów
mazda ma sportowy charakter więc silnik musi być słuchać - całkiem przyjemnie
na autostradzie przy prędkości 120 km/h (więcej nie wolno) - 7,1 ale po miescie 9,5 (tylko, ze ja mieszkam w USA i można to porównać do jazdy potrasie w Polsce)
za nowe auto dałem 45 tys zl (po przeliczeniu, kupione w salonie w USA) - za tę cenę bardzo dobre auto
mam wersję produkowaną w USA i tu jest dużo mankamentów ze spasowaniem elementów (Japończycy na cos takiego nie pozwoliliby), poza tym bez kłopotów
0 i tak pewnie zostanie
- zużycie paliwa dla silnika 2.3 MZR 166KM 122kW