Ocena kierowcy - Mazda 323 VI F

bartvs, 14 lat temu
Silnik 2.0 DiTD 101KM 74kW
Rok produkcji 2002
Mazda 323 VI F 2.0 DiTD 101KM 74kW 2000-2003 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : rewelacyjnie trzyma się drogi
Karoseria : korozja
gdyby nie ta denerwująca korozja dla mnie autko byłoby super.
elastyczność jak praktycznie w każdym ropniaku rewelacyjna. silnik pracuje bardzo ładnie choć troszkę głośno, ale ten klekot jest wskazany;)
byłaby doskonała gdyby nie redukcja z 5 na 4... przy normalnej zmianie jest wsio ok ale gdy spróbujemy wykonać tą czynność szybciej możliwe jest spotkanie się z \"R\". Oczywiście bez zgrzytów ale wbicie \"szybkiej 4\" graniczy z cudem. Cała reszta działa rewelacyjnie i precyzyjnie.
doskonały jak dla mnie i bez zastrzeżeń. autko trzyma środek łatwo i przyjemnie wchodzi w zakręty, nie buja się ale też nie jest twarde jak dla mnie super.
tylna szyba za mała, poza tym małym mankamentem widoczność bez zastrzeżeń.
wszystko jest na swoim miejscu nic nie trzeba szukać.
nawiew i klimatyzacja radzą sobie w wilgotne dni jak i takie z opadami, bardzo szybko odparowują szyby zimą w autku po przejechaniu kilku kilometrów miłe i przyjemne ciepełko:)
miejsca pod dostatkiem, z tyłu regulowana kanapa oraz kąt oparcia wysokość tylnej kanapy rewelacyjna na długie podróże
jak na takie auto zdecydowanie za głośno w środku przyjemnie robi się tak przy prędkości 100km/h
jak na taką pojemność i całkiem niezłe osiągi autko może się poszczycić niezłym wynikiem średniego spalania jeżeli mamy ochotę poszaleć choć troszkę to auto nie puści nas z torbami na stacji benzynowej:)
wskazane byłoby lepsze wyposażenie brakuje kilku rzeczy które w autach niemieckim są w tym roczniku i za tą cenę.
nie przypominam sobie jakiś problemów z tym autem:)
tego na pewno nie było:)
Mazda 323 VI F