Świetne autko z lekką nutą sportu, wersja Sportive (twarde zawieszenia i wysokie obroty) dla spokojnych ludzi którym przeszkadzają wysokie oboty może nie odpowiednie. Ale bardzo je lubie, bo jest złotym środkiem. Dużo miejsca dla kierowcy, pasażerów bagażnik niczego sobie. Silniczek 1.6 troche za słaby ale wystarczający.
Żyletka :) piękny dźwięk, bezkolizyjny. lekki minus ma pasek.
Wchodzą z lekkim oporem, co przeszkadza pewnie kobietom, ale bez problemów można nimi operować. Czasami wsteczny nie będzie chciał sie poddać, wtedy trzeba rzucic 1 troszke podjechac i bedzie git :)
Świetny pokonywanie zakrętów tym autem to prawdziwa przyjemność. Nie jest komfortowy ale nie tego szukałem w aucie.
Dobra widoczność nie ma dużych przeszkód w poczuciu i zobaczenia skrajnych części auta, lusterko tylne troche utrudnia wyczucie tyłu ale do ogarnięcia.
Wygodne fotele, proste przyciski do obsługi auta wszystko intuicyjne, schowków nie za wiele ale wystarczy.
Klimatyzacja działa dobrze. Szybko się grzeję. trochę szumi na wyższych ustawieniach ale autko da rade dobrze ogrzać lub schłodzić jeżeli jest taka potrzeba.
Jak na takie autko przestrzeni bardzo dużo, wysoki kierowca+ wysoki pasażer z tyłu dadzą radą komfortowo podróżować. Dla 5 osób nie jest idealnie ale jak na mniejsze auto niż sedan jest świetnie.
Nie jest za dobre, można samemu wyciszyć autko ale idzie się w koszty, ja lubię dźwięk silnika ale dźwięki przy pokonywaniu nierówności najmilszy nie jest.
W Bj-tkach lubią trzymać hamulce co drastycznie podnosi spalanie nawet ponad 1l oprócz tego na spalanie wpływa wszystko związane z napędem, silnikiem, tarciem. Opony, filtry, zbieżność, wsio wsio, wsio. Jak kupiłem to wszystkie te wskazania były o 1 l większe po wymianie olejow filtrów klocuszków. Jest płynniej szybciej i taniej :)
Kupiłem w 2015 roku za 7 tys. w tej cenie jest dużo podobnych propozycji ale myślę, że jest to jedna z najciekawszych.
RUDA, poza tym ****rele z racji sił wieku typu śniedzenie przełączników świateł wnętrza. ale z drobnych usterek związanych z silnikiem to 0.
Hamulce lubią się grzać i z kontaktem z wodą mogą się powyginać. można też zaliczyć RUDĄ w miejscach groźnych typu zawieszenie itd.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 98KM 72kW