: Myślałem, że będzie znacznie mniej elastyczny no i że spala wiecej - a tu taka miła niepsodzianka :)
Długo szukałem auta i jestem zadowolony z wyboru. polecam każdemu - mało pali, dynamicznie jeździ, nie jest diesel\'em i co równie istotne - podoba mi się wizualnie zarówno z zewnątrz jak i w środku.
Bardzo żwawy silnik. 88 koni pod maska w tym przypadku bardzo dobrze sobie radzi z autem - nie ma najmniejszych problemów przy wyprzedzaniu. Motor przy wyższych obrotach pokazuje pazurki - od 4000rpm zaczyna się zabawa - naprawdę bardzo żwawe 88 kucy.
Precyzyjna, choć trochę długie drogi prowadzenia lewarka
Auto świetnie się prowadzi. Nieźle wyważone. Koła z 15\" z oponami 195/55 zapewniają bardzo dobrą przyczepność na zakrętach
Jest lepiej niż dobrze. Widać wszystko zarówno w lusterkach jak i wokół auta.
Ergonomia jak w konkurencyjnych konstrukcjach niemieckich. Drażniące jest jedynie obsługiwanie włączników świateł przeciwmgielnych, wyłącznika kontroli trakcji, regulacji wysokości świateł i jasności podświetlenia - panel umiejscowiony na wysokości lewego kolana nie sprzyja łatwości obsługi. Jest to w zasadzie jedyny minus tego auta - wymaga przyzwyczajenia.
Klimatyzacja działa sprawnie, ogrzewanie równiez działa bez zarzutu.
Miejsca naprawdę bardzo dużo dla 4 pasażerów. W piątkę jak w każdym kompakcie - z tyłu będzie ciasnawo. Przesuwana tylna kanapa pozwala powiększyć bagażnik, a jej regulowane pod kątem oparcie zapewnia genialne warunki podróżowania dla pasażerów drugiego rzędu, (którzy, z resztą, siedzą wyżej niż ci z przodu)
Szału nie ma - powyżej 110 km/h jest głośno, ale to w końcu tylko kompakt.
Nie mam zastrzeżeń. Wręcz przeciwnie jestem mile zaskoczony cenami części - z resztą i tak się nie psuje więc nie ma tematu.
Za te pieniądze nie sądzę by ktokolwiek znalazł mniej awaryjne auto z podobnym wyposażeniem (ABS, ESP, KLIMA, ELEKTRYKA, ALUFELGI itp itd).
Tylna wycieraczka nie działa - ale taki już kupiłem - muszę wymienić silniczek wycieraczki i to tyle.