Ocena kierowcy - Mazda 323 V S

cyku_25, 18 lat temu
Silnik 1.3 i 16V 73KM 54kW
Rok produkcji 1995
Mazda 323 V S 1.3 i 16V 73KM 54kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
jak dla mnie bardzo ok,nic do niej nie mam
Silnik pracuje bardzo równo,szybko sie rozgrzewa,w ciągu 24h przejechał z polski do włoch bez odpoczynku z 3-ma osobami i bagażem bez zadyszki i grama oleju dolewki,olej -półsyntetyk helix
jak to w japończyku biegi wchodzą idealnie,to samo wrażenie miałe jak wsiadłem do sunny z 91r.
narazie nic sie nie psuje przeechałem do tej pory 20 tyś,i sie nie zanosi jedyne co wymieniłem to manszeta na przegubie
nie ma sie do czego przyczepić ale mogło by być lepiej
mogło by być więcej wskaźników np kontrolka rezerwy,schowki praktycze szkoda że nie ma podświetlenia :)
mało wydajny nawiew,szybko sie rozgrzewa
dosyć głośna
spalanie wydawało by sie dosyć wysokie,ale tylko 1 litr różnicy miasto czy trasa to zadowalający wynik np fiat brawo1.4 12v spalanie średnio od 7 do 12!!!!!!,wolę mazdę :),po przejechaniu 95000 tyś wymieniłem przewody+świece(profilaktycznie w/g instrukcji),pasek rozrządu+rolkę(profilaktycznie w/g instrukcji),tarcze +klocki,szczeki tylne(profilaktycznie w/g instrukcji),jak dla mie bardzo ok,w porównaniu do fiata bravo,dlatego jest na sprzedaż :)
nie mam czasu na naprawy i nie zamieniam mojej madzi na nic innego bo sie do niej przyzwyczajiłem następny zakup to chyba subaru bo zależy mi na autku 4x4
chba nic ,oprócz ciężko pracuących zamków na mrozie
nic

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 73KM 54kW [l/100km]