Ocena kierowcy - Mazda 323 V F

kristofeeer, 16 lat temu
Silnik 1.8 i 16V 114KM 84kW
Rok produkcji 1997
Mazda 323 V F 1.8 i 16V 114KM 84kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Inne : wszystko póki co mnie pozytywnie zaskakuje
bardzo fajne autko, wdzięczne i niezawodne, ma się dużo frajdy z jazdy takim samochodem. Siedząc w środku mam wrazenie że siędzę za kierownicą bardziej luksusowego auta i nie mam poczucia że jeżdzę autem 11 letnim
Silnik pracuje ładnie, jest dość zrywny i ma imponujące przyśpieszenia w okolicach 80-90 km/h. Jest to automat w silniku 1,8 i autko potrafi wykrzesać z siebie moc wtedy gdy jej potrzeba np. podczas wyprzedzania. nie jestem pewny co do faktycznego przebiegu ale jaki by on nie był, silnik pracuje dobrze
automat w bardzo dobrym stanie. wszystkie biegi pięknie wskakują, po naciśnięciu gazu do spodu bardzo szybko reaguje i ładnie przyśpiesza. komfort jazdy z automatem jest niewyobrażalnie duży, nigdy nie powrócę do manualnej skrzyni
dosyć sztywne zawiezenie i na początku daje się to odczuć po naszych fatalnych polskich drogach-kartofliskach ale można się przyzwyczaić,
dla mnie bez zarzutu, widzę wszystko co potrzeba
wszystko jest na swoim miejscu
działa bez zarzutu
przestrzeń z przodu dla kierowcy jest dosyć duża, jako kierowca czuję się bardzo dobrze za kierownicą mazdy, czuć przestrzeń i daje się odczuć komfort. z tyłu osoby wysokie mogą mieć problemy z uwagi na nisko schodzący dach ale nie jest źle
auto nie jest idealnie ciche ale poziom szumów nie razi mnie
silnik 1,8 w automacie w aucie z 97 roku nie może być mistrzem oszczędności ale przy spokonej jezdzie mozna osiągnąć zadowalający wynik i zejść do 7,6 l/100 km w lecie w mieście, nie jest źle. żwawsza noga skutkuje jednak większym zużyciem ale radość z jazdy takim autem można czerpać i przy mniej sportowym stylu jazdy
10 tys za 11 letnie dobrze wykonane auto i w dobrym stanie to chyba dobra cena, no i ten automat, bosko
zrobiłem 10 tys km i poki co jest wszystko ok, po kupnie auta wymieniłem termostat
nie się nie dzieje, zalewam paliwo i jadę

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 114KM 84kW [l/100km]

8,6