Ocena kierowcy - Mazda 323 V F

Adrian W-ch, 18 lat temu
Silnik 1.5 i 16V 88KM 65kW
Rok produkcji 1994
Mazda 323 V F 1.5 i 16V 88KM 65kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
jestem z niej bardzo zadowolony, ma bardzo atrakcyjny wygląd mimo swoich 12 latek, chciałem kupić dobry niezawodny samochód za rozsądne pieniądze i wydaje mi się trafiłem w dziesiątkę, bardzo polecam to auto każdemu kto za niewielką kase chce kupić dobre, niezawodne auto z ponad czasowym wyglądem
czasami lubi zgasnąć gdy ostro hamuje jadąc na gazie
jak wiadomo czasem ze wstecznym są problemy ale można się przyzwyczaić
super, doskonale trzyma się drogi, jak przyklejona, troszke za niska (wcześniej jeździłem fordem escortem i mam przyzwyczajenia do ciut wyższego auta)
widoczność ogólnie dobra do tyłu troche gorzej (ale po co są lusterka)
ogólnie czwórka z plusem, jednak podłokietnik z przodu troszke za krutki
mogło by być lepiej z nawiewem na boczne szyby, mam również uszkodzone ogrzewanie tylnej szyby ale w lusterkach jest dobra widoczność
jestem niewysoką osobą więc pasażerowie z tyłu mają jak w limuzynie, do wysiadania z głębokich foteli trzeba się przyzwyczaić
nie jest najcichszym samochodem jakim jeździłem ale w porównaniu do forda to rewelka, powyżej 4tys obr/min słychać niedokuczliwą prace silnika
zużycie paliwa jest przeciętne ale w gazie znacznie taniej, mam ciężką noge więc min. to 7l/100km, a max 11l/100km
rozważałem zakup audi 80 b4, ale w tej cenie nie znalazłem nic godnego uwagi, za moja mazdunie zapłaciłem 11000zł i nie żałuje wyboru,
co prawda mam ją od niedawna, ale zaskoczyło mnie to, że wszystko w niej działa mimo 12 lat. Z fordem było różnie, a był od niej młodszy
nie ma co wymienić - po prostu japońska doskonałość, dbałość o szczegóły które owocują po kilku latach

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 88KM 65kW [l/100km]

9,1