Ocena kierowcy - Mazda 323 V F

Silnik 1.5 i 16V 88KM 65kW
Rok produkcji 1995
Mazda 323 V F 1.5 i 16V 88KM 65kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Bardzo dobrze
Silniczek sprawuje się wzorowo, przyspiesza bardzo dobrze, elastycznośc również na wysokim poziomie, kultura pracy naprawdę bardzo dobra, chodzi równo, cicho i z gracją.
Również chodzi bardzo dobrze, minimalnie cięzej wsteczny (ale to praktycznie problem wszystkich aut)
Układ jezdny jest bardzo dobry, jeździ się wspaniale w porównaniu do Peugoeta 206 dużo dużo lepiej, drogi trzyma się bardzo dobrze
Do przodu i naboki ok, do tyłu trochę gorzej, ale od czego są lusterka, można się przyzwyczaic
Wszystko w tym miejscu w którym powinno się znajdowac!!!
Suuuuper, klima chlodzi jak należy, zimą w porównaniu do innych aut nagrzewa się dużo dużo szybciej!!!
Z przodu dużo miejsca, z tyłu również, duży bagażnik jak na to auto
Ok, nie mam żadnych zastrzeżeń, jedynie przy lusterkach troszkę owiewa, ale i tak ciszej niż w autach z ramkami na szyby.
Ok, nie jest źle, wszystko zalęzy od nogi, ale ogolnie spalanie na dobrym poziomie
OK
Nic nowego nie napiszę, przez cały okres użytkowania, a przejechałem już nią 45tyś (kupilem jak miala 110tyś) nie zanotowalem zadnych usterek, cos w tym jest ze "Mazdy się nie psują". Wymieniam olej, tankuje paliwo i jeżdże, no i oczywiście materialy eksploatacyjne trzeba wymienic typu świece, kable WN, klocki, ale Madzia nigdy mnie nie zawiodła, wiem że mogę do niej wsiąśc i wszędzie mnie dowiezie!!!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 88KM 65kW [l/100km]

6,9