Obecnie posiadam juz trzecia Mazde.Pierwsza to była 323(BF)Z 85r,nastepna to 323F z 95 i obecnie równiez zakupiłem efke(BA)z 95r.Fascynuje mnie juz jej sam wyglad,a i osiagi sa tez niezle jak na taki silniczek.Nastepna napewno tez bedzie Mazda
Bardzo elastyczny,dobrze sie zbiera nawet na 4 biegu
Jak dlamnie bardzo dobra
bardzo dobrze sie prowadzi,trzyma sie zakretow nawet przy wiekszych predkosciach
Bez zastrzeżeń
W zimie bardzo szybko sie nagrzewa
Moze troszke mnie j miejsca z tyłu,ale to juz problem pasażerów
Mysle ze jedyna wada to szum powietrza przy wiekszej predkosci przy lusterkach bocznych,no i nie za cicha praca silnka na wyzszych obrotach-ale wystraczy głosniejsza muzyka i problem znika sam
w miescie ok 9 litrów a na trasie spokojnie mozna sie zmiescic w 7litrach.Uwazam ze czesci zamienne i eksploatacyjne nie odbiegaja cenowo od innych modeli aut.I wcalr to nie prawda ze japonce sa drogie w utrzymaniu.Nie zamienił bym swojej na zadnego ´niemca" czy innego.
Uwazam że Mazdy trzymaja sie niezle cenowo,ale przyzwoicie,a rozpietosc jest duza,zalezy to przede wszystkim od stanu auta.Choc ciezko czasem trafic szczególnie w Polsce na zadbany egzemplarz i przede wszystkim bezwypadkowy.J jestem ogólnie bardzo zadowolony i ze szczerym sercem polecam 323F BA
Przez rok czasu eksploatowania nie miałem drobiazgowych usterek
Jedna z powazniejszych napraw byla wymiana pompy wody(220zl)
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 88KM 65kW