Ocena kierowcy - Mazda 323 V F

Silnik 1.5 i 16V 88KM 65kW
Rok produkcji 1997
Mazda 323 V F 1.5 i 16V 88KM 65kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Karoseria : Wygląd estetyczny po prostu piękny
Całokształt oceniam na super,bo nic złego nie znalazłem w moim aucie.POLECAM
Trochę słaby jak na 1.5
Bardzo elastyczna skrzynia i łatwo wchodzą biegi.Tylko wsteczny ciut gorzej,ale może to sprawka lat.
OK:-)
Choć nisko się w niej siedzi to i tak super widać każde miejsce które chce się zobaczyć.
Dobrze:-)
Jeżeli chodzi o wentylację to bardzo dobrze sobie radzi i szybko daje ciepło.Kilka kilometrów i już czuć goraczkę.
Nie ma luksusu,ale w tym aucie to wystarczy bo musi.Ponadto mamy regulowaną kierownice i fotel w trzech płaszczyznach to i tak duzo daje.
Mogłoby być bardziej dopracowane bo słychać szum z zewnatrz i inne głosy.A na zewnątrz znów słychać nawet słowa z muzyki której się słucha.Silnik też mogłoby być mniej słychać.Ale jak na tamte lato to i tak b.dobrze:-)
Większych napraw nie miałem,bo ona nie potrzebuje tego.Jedynie wymiany zużytych cześci.Rozrząd,olej+filtr noi przednie amorki siadły(prawy:-))
Niewiem ile kosztowało to auto salonowo,ale wiem że napewno kupujący z uśmiechem na twarzy wydawał pieniądze na zakup tej Mazdy widzac jej wykonanie wnetrza i pięknej sylwetki zewnętrznej.
Drobiazgi się nie zdarzają zbyt często,a jak już się zdarzy to łatwo dostępne i nie droge.
Większych usterek nie miałem w aucie poza wymianą zalecanych czynności.(rozrząd,olej itp.)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 88KM 65kW [l/100km]

8,3