: Ponadczasowa linii w ktorej nie sposob odmowic uroku.
: wydech.
Odkad kupilem to autko przeszedlem metamorfoze i tak jak na poczatku mi sie podobalo tak teraz jestem w nim zakochany!!! Ponadczasowa sylwetka, brzmienie silnika (mimo poj. 1.5) i osiagi stawiaja ten model na wysokim szczeblu w hierarchii ulicznej.Samochod ma jeszcze jedna absolutna przewage jest kompromisem pomiedzy rodzinnym a sportowym autem!!!
Bardzo dobrze wkreca sie na obroty (dzwiek jak marzenie) bezawaryjny, wprawdzie posiadam 1.5 wiec nie jest zbyt mocny ,ale w swoim przedziale spisuje sie wzorowo!
Nie mam zadnych obiekcji w tym temacie, zmienilem ostatnio gałke biegow na lekko tunningowana i obecnie chodzi wszystko lekko i wyraznie.
Bez zarzutu jezdzi jak po szynach, a jesli go obnizyc to wogole jest juz bajka.
Krazy opinia ze jest nie najlepiej ,ja powiem tak, jezdze nia juz ponad rok i nie odczuwam zadnego dyskomfortu w tej dziedzinie.
Wszystko w srodku pod reka i dobrze dopasowane, nie ma tu wielich luksusow ale jest dobrze!
Ogrzewanie bez zarzutu, po kupnie wymienilem termostat (koszt 50 zl) i w zimie po 3 min jest cieplutko. Z wentylacja natomiast roznie ,czesto podczas deszczu paruja tylne szyby. NIe mam szyber dachu ale klima w pelni mi to uzupelnia.
Z przodu bez zarzutu, ktos moze czuc maly dyskomfort z powodu foteli profilowanych mocno na kubelkowe, ale moim zdaniem jest dobrze no i swietnie trzym zad w zakretach ;] Z tylu tez nikt nie narzekal .
To chyba najwiekszy minus bo choc sam silnik srednio halasuje to jednak szyby bez ramek daja znac o sobie przy preddkosci powyzej 110km/h i w dluzszej trasie jest to dosc uciazliwe, po miescie jednak nie odczuwalne.
Autko po pierwsze bez awaryjne ,przez rok jazdy wymienilem tylko wydech bo byl juz stary i pierdzial ;] Reszta jak na 11 letnie autko smiga jak ta lala!!! Koszty napraw to to samo jak w innym markach. Mitem sa drogie czesci japonskie w dobie dzisiejszych czasow i zamiennikow na kazdym kroku.
Za te cene nie dostaniesz nic lepszego!!! Jest warta kazdej wydanej zlotowki!
Jak juz pisalem auto niezawodne!!!
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 88KM 65kW