: Pomimo stosunkowo niewielkiej pojemności (1.5 - 88km) samochód jest niezwykle żwawy i energiczny.
: przepływomierz, parciejąca z wiekiem rura przepływomierza
: łączniki stabilizatora
Model 323F jest rewelacyjną konstrukcją!!! Nie starzejąca się, opływowa stylistyka o lekko sportowej linii cieszy oko, dobre wyposażenie spełnia wymagania, silnik daje dużo satysfakcji z jazdy a pomimo niezbyt wielkich gabarytów, miejsca jest aż za dużo;-) Ponadto pomimo 150.000 przebiegu samochód jest w stanie technicznym bardzo dobrym. Jak dla mnie ocena na 5+
cichy, żwawy, ekonomiczny
bez większych zarzutów
Zawieszenie dość sztywne. Samochód pewnie trzyma sie nawierzchni
Samochód jest niski, wnętrze przestronne co w połączeniu z dużą powierzchnią szyb daje widoczność na bardzo dobrym poziomie
Dobrze rozlokowane przełączniki w samochodzie sprawiają, że obsługa czegokolwiek we wnętrzu jest wręcz intuicyjna, duża ilość schowków, wygodne fotele z pełną regulacją. Wszystko to sprawia, że ergonomia w tym modelu jest bardzo dobra
W zimie, przy niskich temperaturach silnik szybko się nagrzewa przez co nie trzeba długo czekać na dopływ ciepłego powietrza. Wentylacja w dni deszczowe czy ciepłe jest równie dobra.
Wewnątrz samochód jest bardzo przestronny. Z przodu dla kierowcy i pasażera miejsca jest bardzo dużo. Z tyłu co prawda pasażerowie nie mają wiele miejsca na nogi ale dobrze pomyślana konstrukcja umożliwia wygodne siedzenie nawet wysokim osobom (bez dotykania głową podsufitki)
Lusterka boczne zostały źle pomyślane i niestety przez brak odpowiedniej ilości zaczepów z czasem się "obluzowują”/wrabiają) i drżą a we wnętrzu w miejscu regulacji pozycji lusterka słychać delikatny "świst".
ekonomia na 5 o ile się nie ciśnie za bardzo.
W zależności od rocznika modele te są sprzedawane średnio za ok 10.000. Za te pieniądze użytkownik nabywa samochód wykonany przez Japończyków typowo jak na lata 90 - czyli bardzo starannie i przy zastosowaniu dobrych materiałów. Śmiało polecam wszystkim ten model pod każdym względem!!!!
Samochód kupiłem jak miał 140.000 przebiegu. Po blisko roku ma 152.000 i niewiele w nim zmieniłem. Poza klockami, tłumikiem alternatorem czyli częściami, które się zużywają samochód nie wymagał większych napraw poza drobnymi "pierdołami". Jak na 13 letni samochód (rocznik 1994) z przebiegiem ponad 150.000 śmiem twierdzić, że model ten a przynajmniej mój egzemplarz jest niezawodny.
BRAK
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 88KM 65kW