: nieduza jednosta mimo to dynamiczna i oszczedna
swietne auto. nie sprzedam go nigdy. brakuje mi szyberdachu ale i tak rewelacja. idealne spasowanie tapicerki, nic nie skrzypi a to zadkosc w starszych samochodach innych marek. kompletna instalacja elektryczna co ulatwia znaczaco upgrade nieposiadanych wersji wyposazrenia (p&p).
bardzo cicha praca przy delikatnej jezdzie, dynamiczny, nie bierze oleju, zero wyciekow, spalanie tez bez zarzutu
idealna do miasta, na trase jak dla mnie juz troche gorzej, wsteczny czasem wymaga ponownego nacisniecia sprzegla
rewelacja, polyka zakrety bez wiekszych wychylen, nie nurkuje przy hamowaniu, slabszy komfort jazdy po dziurach, bardzo trwale, mimo jazdy po polskich drogach na kolejnym badaniu technicznym wynik idealny
siedzi sie nisko wiec do przodu ograniczona, lusterka duze, martwa strefa tez:/ przy cofaniu pomaga szybka w dole tylniej klapy
ach ta regolacja sily nawiewu - z innej epoki, mam wersje po lifcie wnetrza to chociaz reszta przyciski, starsze modele same wajhy niestety, super regolacja fotela kierowcy: oparcie + siedzisko przod + siedzisko tyl, kierownica gora-dol
szybko sie nagrzewa, dobrze odparowuje szyby, duzy (ardzo duzy) minus za brak filtra przeciw pylkowego (nawet w autach z klima czasem jest czasem nie ma) a przydalby sie
jak na taki samochodzik to rewelacja, nawet z tylu, nie wierzylem dopoki sam nie sprawdzilem - siedzi sie nisko przez co jest duzo miejsca nad glowa, miejsca na nogi w sam raz, bagaznik..hmm moglby byc wiekszy ale z drugiej strony po co:)
nie ma zadnych specjalnych wyciszen (nawet na masce) mimo wszystko jest nie jest glosno
w cyklu mieszanym 8l przy dynamicznej jezdzie, da sie zejsc ponizej 7l ale to jedynie latem i jezdzac delikatnie. zima to nawet 9,5 po miescie
wystarczy porownac ceny astry/golfa z podobnego rocznika, z takim wyposazeniem jak mazda nieporownywalnie drozsze (dlaczego?)
wymienialem kilka razy zarowke w postojowych (50gr sztuka), gumowe mocowanie tlumnika koncowego tez warto zanim sie urwie (ok 7zl sztuka), raz swiatlo stopu (ok 8zl), szybko zdzieraja sie klocki hamulcowe z tylu (nie wiem moze ja szybko zdzieram:) ale to tez grosze
jak dotad nic sie nie dzialo. japoniec wykonany w Japoni wiec legendarna jakosc.. przekonamy sie z czasem
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 88KM 65kW