Przeniesienie napędu
: V bieg bardzo elastyczny od:50 km/h do max i przyspiesza znakomicie przy każdej prędkości. Nie trzeba redukować.
: Rdzewieją nadkola tylne (zabieram się właśnie do ich zrobienia)
Trzeba go niestety wkręcać powyżej 2500 obrotów żeby chciał jechać powyżej 90 km/h. Ale taki już urok japończyków.
Skrzynia biegów znakomita, biegi wchodzą bez problemów, nie haczą.
W moim egzemplarzu na dołach stuka przednie zawieszenie, jeździłem do diagnostów, wymieniałem zużyte w/g nich części ale nic to nie dało. Pozostaje mi się chyba do tego przyzwyczaić. Przy hamowaniu szumią przednie hamulce, też nie wiem dlaczego sprawdzałem tarcze i klocki ale wszystko w porządku.
Słaba w tylnej półswerze.
Przesuwna regulacja ogrzewania jest nie z tej epoki. Poza tym OK.
Ogrzewanie znakomite. Klimę muszę nabić.
Na wolnych obrotach w ogóle nie słychać silnika. Do 90 km/h jest znakomicie, powyżej jest już bardzo hałaśliwy.
Samochód mam dopiero 6 mies. a włożyłem już w niego z 1000 zł. 860 zł za kompletną wymianę napędu rozrządu i usunięcie zauważonych wycieków. Chociaż może jestem zbyt zapobiegliwy.
Chyba trochę przepłaciłem.
Samochód kupiłem od gościa który nie umiał posługiwać się bagnetem (przyznam się że i ja musiałem zajrzeć do książki obsługi pojazdu żeby stwierdzić gdzie jest max a gdzie min bo wcale nie było to oczywiste na pierwszy rzut oka) i w silniku było 0.5 cm oleju ponad max. Stąd remont silnika pod kątem uszczelnień już po
3 mies.
Brak