Ocena kierowcy - Mazda 323 V C

Silnik 1.3 i 16V 73KM 54kW
Rok produkcji 1995
Mazda 323 V C 1.3 i 16V 73KM 54kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
mazda i tylko mazda ...... generalnie made in japan :D
zdawc by sie mogło ,ze to tylko male 1,3 16v ale silniczek chodzi jak marzenie:D wiele marek mogloby siue uczyc od mazdy jak robic dobre silniki :)
praca tej skrzyni jest pierwsza klasa , czasem zdarzaja sie problemy lecz wynikaja one raczej z mojego stylu jazdy niz z wady samochodu
w moje Madzi mam sportowy pakiet wyposażenia wiec zawieszenie jest obnizone, utwardzone i dzieki temu Madzia prowadzi sie jak gokart:D
z racji tych sportowych foteli i "niskiego" zawieszenia widocznosc do tylu troszeczke ograniczona ale jak sie wyczuje auto to nie ma problemu :D
mazda ...nic dodac nic ujac :D
w modelu 6 ktorym jezdzi moj ojciec dziala to troszeczke lepiej ... hmmm nie wiem bo moze to tylko moja Madzia tak słabo grzeje ;)
jak wspominalem mam seryjnie montowany pakiet sportowy wiec wnetrze jest wykonane rewelacyjnie,miejsca dla kierowcy i pasazerow jest bardzo duzo:) Moj ojciec - a jest to kawał chłopa siada w mojej Madzi i mowi ze jest w niej wiecej miejsca niz w jego "szóstce"
j.w
ile pali benzyny to nie wiem , bo ja klupilem juz z zamontownym gazem - mowia ,ze około 6-8l/100 ja wiem ,ze pale 10l gazu przy normalnej ;)...co prawda chcialoby sie palic mniej ale wtedy nie ma takiej przyjemnosci z jazdy :D
Ja kupilem moja madzie zaraz po studiach za pierwsze zarobnione pieniadze-dlugo szukalem i wybrzydzalem!i wiece co - udalo sie bo kupilem extra model,ze sportowym pakietem(jest lepiej wykonczona)za naprawde smieszne pieniadze!!tak ze dla mnie ocena to nie 5 lecz 6 :D
Kto nie jezdzil mazda ten nie wie tego :D ...bo mazda jest niezawodna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 73KM 54kW [l/100km]

10,4