: 128hp 1.8 GT DOHC 16V, nie-do-za-je-cha-nia. Dzięki małej wadze, wgniata w fotel;)
: Podwozie (podłużnice!) się posypało. Do tego drzwi, tylna klapa, przednia klapa...
Przeniesienie napędu
: Zajeździłem sprzęgło pod koniec życia auta, ale zrobiłem to świadomie:)
: Zamki w zimie:)
Nówkę kupiłbym dziś z miejsca:) Super autko, dobre dla kogoś jako pierwszy samochód.
Mocny, 128hp przy 1060kg to dużo. Niezniszczalny, chodził jak marzenie, ZAWSZE odpalał. W 20 letnim aucie wystarczało wymieniać tylko płyny i filtry, zero problemów, zero elektryki;) Bajka.
Miała 20 lat, coś tam się z nią działo, ale nic poważnego;)
Było dobrze, łatwe panowanie nad autem, nawet podczas poślizgu w zimie.
Bez zarzutów, chyba że masz problemy ze wzrokiem;)
Prosto i klasycznie:) Obsługa z zamkniętymi oczami;)
Nic nadzwyczajnego, w zimę nagrzane po 2-3km, ale nie było klimy, w lato masakra:((
4 osoby na luzie i całkiem wygodnie pojadą w daleką podróż, pod warunkiem, że jedna bez bagażu;) 5 - ciasno z tyłu, ale ja tam nie jeździłem;] Dziecko w foteliku też bez większych problemów z tyłu.
Powyżej 100kmh jest głośno, ciężko rozmawiać, ale to usportowione, szybkie, niskie autko, do tego ładnie brzmiało (128koni w 1.8 GT). Więc dla mnie to plus, a nie minus.
Jak na takie osiągi, to ok.
Średnio w lato: miasto 9-10, trasa 7-8. W zimę można dodać 1-1,5 litra. Jeździłem dynamicznie, ale nie pałowałem do odcięcia:)
Części dość tanie, dużo zamienników. Zadbany egzemplarz i tak nie będzie się psuł, pod warunkiem robienia przeglądów po zimie i przed zimą:) No i wymieniania na czas, części zużywających się, jak hamulce, filtry itd.
Super, jeśli jakimś cudem znajdziesz zadbany egzemplarz:)
20 lat robi swoje, coś tam się działo z drobiazgami:) A to światła się nie otwierały, a to uszczelki odklejały i szyby pękały, bo woda pod uszczelką zamarzła... ale miło było przy tym grzebać:)))
Masz zadbany egzemplarz? Dbaj, a będzie jeździł bez problemów:) Szybciej zardzewieje na amen, niż się coś zepsuje:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V GT 128KM 94kW