Oceny Mazda 323 IV F 1.6 84KM 62kW 1989-1991

Uciążliwe usterki

Najnowsze oceny Mazda 323 IV F 1.6 84KM 62kW 1989-1991

~Kadzi
F 1.6 84KM 62kW
Typowo japońskie auto, charakteryzujące się wysoko obrotowym silnikiem i niskimi przełożeniami. Sporo egzemplaży rdzewieje. Daje przyjemność z jazdy po mieście. Prawie Bezawaryjny, Na pewno lepszy i bardziej niezawodny niż jakikolwiek europejczyk w tym roczniku.
4,5
~sarna
F 1.6 84KM 62kW
nie miałem \"przezyć\" z tym autem jsetem strasznie zadowolony. nigdy mnie ono nie zawiodło a jak na 84 konie to na początku exploatacji jak gazu nie miałem tylko benzynka to duzo różnych samochodzików spod świateł się próbowało ale jak się ciągnie po 6000-6500 obrotów co temu silnikowi nie przeszkadza, to ciężko nadążyć innemu samochodowi o podobnej pojemności i mocy. ww ople renówki i inne o podobnych parametrach to mogą podziwiać kształty z...
~mad_man
F 1.6 84KM 62kW
jak dla mnie auto ktore ma 14 lat i nie wymaga wkladu finansowego poza olejami itp zalsuguje na 5.. stan zawieszenia wysmienity.. mogloby troszke lepiej palic, aaa mam wersje gaznikowa wiec jak cos nie bedzie problemu z wtryskiem...elektryka szyb wszystkie 4 a nie tylko dwie przednie. Wygodnie rozmieszczoen wszystkie elementry autko przemysalne o sportowym wygladzie naet dzisiaj ludzie sie za nim ogladaja..:)
4,4
~zertaul
F 1.6 84KM 62kW
Całokształt oceniłbym na dobry+, ale nie ma takiej opcji :) Autko na prawdę fajne i za stosunkowo niewielkie pieniądze. Bezawaryjne, ekonomiczne. Mankamentem jest jedynie słabe wyciszenie i wsteczny, który wchodzi czasami dopiero za drugim razem. Poza tym rewelacja.
4,5
~Magda bordo92@interia.pl
F 1.6 84KM 62kW
Jestem bardzo zadowolona z tego samochodu, a byłam w posiadaniu znacznie nowszych. Wierzę w japońską technikę i mam nadzieję, że te autka są w stanie przejechać drugie tyle. Wszystkim posiadaczom Mazdy życzę gumowych drzew i bezawaryjnej jazdy.
3,6
~Magik
F 1.6 84KM 62kW
Mazda 323 3drzwiowa to małe autko mieszczace swobodnie 4 osoby ,na piata osobe raczej jest za male .Co do niezawodnosci to bardzo sobie ja cenie mam ja 13 rok i nie moge powiedziec o niej zlego slowa .

Usterki Mazda 323 IV

Liczba wpisów: 18

Mazda 323 IV – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

3,5
~Tarczyn
F 1.6 84KM 62kW
Ogolnie autko przez 13 lat spuisywalo sie nie zawodnie ,nawet blachy trzymaja super oczywiscie przy odpowiednij konserwacji ,jednym slowem nic dodac nic ujac ale lozysko trzeba zmienic (alternator jedyny wydatek przez 13 lat )
3,9
~szymkoss@poczta.onet.pl
F 1.6 84KM 62kW
Jak dla mnie to jest to bardzo fajne autko. Jest czym ruszyć do przodu.Pełny wtrysk robi swoje.A jak jeszcze jest instalacja gazowa to się jeżdzi prawie za darmo, a auto nie traci prawie nic ze swoich parametrów. Nic tylko jeżdzić!!
3,7
~AmadeosFather@poczta.onet.pl
F 1.6 84KM 62kW
Mały samochód o sprtowym charakterze , pomimo swego wieku przyciąga oko użytkowników drug ,ale wygodny nawet dla pięciu osób, duży bagażnik ale wkładanie przedmitów może sprawić kłopoty , niska awaryjność powiedziałbym raczej bezawaryjność . Polecam .
~mrowkaeS@op.pl
F 1.6 84KM 62kW
mam tą mazdę od 07.2005 168.000 km - 200.200 nie mogę sobie wyobrazić, czy innym samochodem będzie mi się jeździć równie dobrze
Mazda 323 IV F