Ocena kierowcy - Mazda 323 IV F

Silnik 1.6 16V 88KM 65kW
Rok produkcji 1991
Mazda 323 IV F 1.6 16V 88KM 65kW 1991-1994 - Oceń swoje auto
Inne : niezawodność
super auto za nie wielką kasę.najbardziej cenie madzie za układ kierowniczy(precyzyjne prowadzenie)oraz niezawodność
do 3tys troszku slaby ale powyzej jest super..innym autom brakuje juz pary a madzia dopiero łapie drugi oddech i idzie jak burza az do 6tys.silnik szybko łapie temp. cicho pracuje i jest niezawodny.ma tylko 88km a mimo to od 0 do 100km/h w 10,5s (dane fabryczne)..jeśli jedziemy 60-80km/h najlepiej wyprzedzac na 3,spokojnie mozna ciagnac go do 120km/h i 4
tradycyjnie... problem ze wstecznym biegiem reszta ok
5 gwiazdek mowi samo za siebie..gdyby jeszcze drogi równe były! ale to chyba nie realne ;)
tradycyjnie tylny slupek przeszkadza, reszta ok
wszystko pod reka
w zimie szybko sie nagrzewa, szybki nie parują
z przodu ok. choć jak wsiadam to mam mały problem z ułożeniem nóg między fotelem a kierownicą, po prostu kierownica jest troszku za nisko...z tyłu tak sobie
trochę głośny przy wyższych prędkościach
przy umiarkowanej jeździe w trybie mięszanym miasto - poza miastem pali nie całe 7 litrów. za 100zł. przy cenie paliwa 4,35 robie ok 330 kilometrów. dla mnie super
jest super! tata ma vw vento z 96r. i pod względem jakości madzia bije je na głowe. nie mówiąc już np. o golfie II który reprezentuje tą sama klasę i jest tak popularny choc nie wiem za co?tutaj madzia zasługuje na najwyższą notę
mam go 3 lata, pod tym względem jest nudny ale to oczywiście ogromna zaleta, po prostu niezawodny..jeszcze mnie nigdy nie zawiodła ta moja efka.mimo 230000tys przebiegu.
j.w

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 88KM 65kW [l/100km]