nigdy nie miałem z nim problemu i nawet po zakupie samochodu w ruinie dowiózł mnie 1000 km do domu bez najmniejszych problemow
Super, nic się nie psuje nie charczy nie piszczy idzie jak przecinak, komputer łatwy do chip-tuningu
nie mam problemów choć jedno co mnie wqrza to ten wsteczny i bieg nr 3 nie wiem dla czego ale w obu moich mazdach jest to samo na 3 i wstecznym biegu kiepsko rozsprzęgla
to jest największy + bo chyba wszyscy maździarze zgodzą się ze w tych samochodach jest optymalne zawieszenie nie za twarde i nie za miękkie po prostu w sam raz
nic nie przeszkadza w widzeniu drogi przy 180 km/h :) ja sobie przeszkadzam rożnymi bajerkami ale w serii jest tak jak trzeba tyłek jest troche wysoko ale do wzystkiego możźna sie przyzwyczaić
no i kolejny wielki + okrąglutka i smuklutka jak mało ktora laseczka na mieście ze schowanymi swiatłami wygląda super i przypadkowy ptak nie wbije mi się w nic podczas jazdy :P
nie ma sie do czego przyczepić jak jet zimno wlancza się i jest od arzu cieplutko wieje jak niewiem od razu mgła z szyb schodzi, posiadam też klimatyzację która oczywiście tez działa jak powinna i dzięki dobremu obiegowi nie trzeba jej tak często napełniać
no i tu niestety jest nie tak wesolo jeśli ktoś jest wysoki to nie jest auto dla niego ale to chyba norma w japońskich samochodach bo to takie małe ludziki :D ja mam 175 cm i idealnie się w nim czuje na przednimj siedzeniu jeszcze wysoki usiądzie ale na tylnym juz byl by problem wiec niestety tylko przeciętny
nie wiem dokładnie o jakie wyciszenie chodzi czy silnika czy kabiny ale jeśli chodzi o kabine to jest chyba tak w normie ciężko mi cokolwiek powiezdzieć bo sam dodatkowwo go wyciszałem na potrzeby montowanego Audio w samochodzie ale w serii mojego ojca nie jest źle nicc nie buczy nie stuka nie silnika nie słychać a tłumik jeśli jest seryjny i jest katalizator to praktycznie cichuteńki :)
no tutaj tez niemam się do czego przyczepić na trasie pali mi okolo 5,5 a w mieście okolo 9 na 100 Km benzyny dla tego zakąłdanie instalacji gazowej jest bezcelowe bo chce z tego samochodu czerpać to co dała mu fabryka ;)
Stosunek do ceny do jakości jest taki ze dałem za swoją Madzie grosze i tyle tez kosztuje mnie eksploatacja i wymiana części jak musze, w cenie jaką za niego zapłaciłem niewiem czy mial bym coś lepszego od poloneza więc powiem tylko tyle samochód jest warty swojej ceny tak teraz jak i w czasie kiedy pojawił sie w salonach
no to jest Japoński samochód wiec oni wiedzą jak dopieścić samochodzik i raczej nie pozostawiaja spraw niedokończonych jednak np, kołeczki wciskowe w boczkach czasem sie urywają, Pasy często tracą naciąg i ttrzeba je wymieniac bo prężyna traci swoje właściwości, czasem pojawiajaca się rdza na drzwiach w miejscach odprowadzacza wody,
nie miałem poważnych usterek i zapomniałem nawet jakie to są na pewno takie które są spowodowane wadą fabryczną nikt sie nie doszuka a jeśli ktoś spalil sobie sprzęgło bo za bardzo przygazował to nie można tego tu wymienić przynajmniej moim zdaniem
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 88KM 65kW