Sprzedałem Mazde i kupiłem nowsze auta Daewoo .Co tu mówić Daewoo pojezdziłem tylko 6 miesiecy to syf nie auto.Mazdą cieszy się ktoś inny a ja rozgladam sie za nowszym modelem 323 F.Jeżeli nie wierzysz w to że auto jest naprawdę tak bezawaryjne to poszukaj niemieckich raportów ADAC
323 F jest na szczycie w tym raporcie bezawaryjnych aut.
Silniczek wkręca się świetnie w obroty,co daje nam wspaniałe przyśpieszenie.Moja mazda rozpędziła sie do 215 km/h na autostradzie A 4.Niejeden niemiecki wozik dostał po dupie.
Biegi wchodzą precyzyjnie skrzynia dobrze zestopniowana.
Auto prowadzi się świetnie,niska pozycja za kierownicą daje dodatkową przyjemność z prowadzenia auta.Trzyma się drogi idealnie.
Z tym trochę gożej do tyłu nic prawie nie widać w tylniej szybie podczas cofania.Ale mamy przeciesz lusterka :)
Wszystko pod ręką ogólnie OK.
Szybko się nagrzewa zimą cieplutko.Latem brakuje klimy za to jest szyberdach który troszkę się zacina jak jest brudny.
Cóż nie jest to rodzinny samochód ale miejsca całkiem w nim dużo , dla 4 osób OK
Cicho do 120 km/h potem głośniej przy 160km/h bardzo głośno słychać silnik.Powyżej 170 robi się ciszej :)
Duży plus ,wręcz idealne.Przy 170 km/h spalał mi ok 8 litrów na 100 km
Obecnie japońskie auta bardzo staniały ze wzgledu na import niemieckich aut.
Zacina się szyberdach jedyny słaby punkt tego auta,pojawiają sie na nim również pęcheże.Karoseria w ocynku zapomnieli tylko o szyberdachu :) Auto w końcu ma swoje lata.
Po 160 tyś km wymieniłem sworzeń wachacza,koszt w JC to ok 75 zł i uszczelkę pokrywy zaworów.Pozatym normalne wymiany materiałów eksploatacyjnych.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 88KM 65kW