Ocena kierowcy - Mazda 323 IV F

tomasz.maciejak@wp.pl, 17 lat temu
Silnik 1.6 16V 88KM 65kW
Rok produkcji 1993
Mazda 323 IV F 1.6 16V 88KM 65kW 1991-1994 - Oceń swoje auto
Silnik : Przy silniku 1,6 16v zaskakuje niesamowita dynamika. Kuzyn w swoim audi 80 2,0 benzynka nie miał rzadnych szans. Robiłem z autem cuda, wstawiałem , jeździłem ekonomicznie, nawet sadziłem z wysokich biegów, ale nie jechałem jeszcze nim na maxa. Wniosek: JAPOŃSKI KOŃ TO NIE TO CO NIEMIECKI KOŃ. Kupcie to autko a nie wyjdziecie już z tych marek.
Posiadam mazdę 323 1,6 16v rok prod.1993 sedan. Zakupiłem ją w październiku 2005r. Wymieniłem przy aucie tylko płyny i filtry. Spalanie w trasie 6,1-6,4 w mieście zależy od nogi 7,4-12. MOJE WNIOSKI: Auto nie zawodne, jestem z niego bardzo zadowolony, chyba najlepsze autko jakie kiedykolwiek miałem. NIE CHCĘ NIEMCA. DO KOŃCA ŻYCIA BĘDĘ BUJAŁ SIĘ JAPOŃCAMI. G O R Ą C O P O L E C A M ! ! ! P.S. Mój teść teraz po namowie kupił corollę 1,4 16v ma to samo. Powiedziałem mu, że nareszcie sobie kupiłauto i jeździ już rok i nic.
Posiadam MAzdę 323 1,6 16v do silnika nie mam zarzutów. Tyka jak zegarek. P.S. Japoński koń to nie to co niemiecki koń. (to idzie)
Nigdy nie było probemów.
Przy maksymalnym skcie tak jakby coś ocierało, a opony nawet są za małe bo 175/65/13R
IDEALNA
Jak podjeżdżam pod blok to do dzisiaj sąsiad pyta się czy tu wogóle silnik pracuje. A ja mu na to nie to hybryda.
Trasa przy jeździe 100-120km/h - 6,1-6,4L/100km. Miasto zależy od nogi podam dolną i górną granicę 7,4-12L/100km. Na ten motor to rewela.
ZAJEBISTE AUTKO W ODPOWIEDNIEJ CENIE.
Nigdy nie miałem problemu z autem.
BRAK

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 88KM 65kW [l/100km]