: Nie sadzilem ze po tylu latach i takim przebiegu - nie bedzie sladow korozji.
Wspaniale auto zarowno dla mlodego kierowcy ze wzgledu na jego dynamicznosc, sportowy charakterek i atrakcyjny wyglad, jak i dla starszych osob i rodzin. Pozornie maly bagaznik jest bardzo pakowny. Auto niezawodne i bardzo wygodne - japonska konstrukcja z poczatku lat 90tych, wtedy dbali bardzo o jakosc. Auto ma przejechane ponad 250 tys km i czuje jakby moglo przejechac jeszcze drugi raz tyle. Zadnych sladow korozji, wytrzymale zawieszenie, najlepszy samochod jakim przyszlo mi jezdzic.
Dynamiczny, pewny, i zadziwiajaco mocny. Wyprzedzanie na trasie - zaden problem, z piskiem opon tez rusza.
Poprostu super, nie psuje sie, biegi wchodza precyzyjnie, tylko jak to w japonczykach z tych lat wsteczny wchodzi ze zgrzycikiem czasami. Na czwartym biegu od 35 km/h lapie.
To troszke sportowe auto, doskonale trzyma sie drogi na zakretach, na dziurach naszych troszke rzuca kierowca, ale to wina dziur. Wspomaganie kierownicy idealne.
Nic dodac nic ujac - widac wszystko, nic nie zaslania.
Baardzo wygodne auto, wszystko pod reka. Radio w zasiegu palcow gdy trzyma sie reke na dzwigni zmiany biegow. Regulowana wysokosc kierownicy i przechylenie fotela sprawia, ze zarowno mi (190 cm wzrostu) jak i mojej zonie - 158 cm, jest wygodnie.
Grzeje po okolo 5 minutach, brak klimy niestety, ale nie mozna miec wszystkiego.
To wygodny samochod, mozna podrozowac wygodnie w 4 osoby z bagazami na dlugiej trasie.
Tu mozna by troche poprawic, powyzej 120 km/h robi sie glosno, a powyzej 140 km/h trzeba glosno mowic. Zawsze mozna jezdzic wolniej.
Zrobilem tym autem 90 tys km, patrzac na rachunki i faktury, na przeglady i remonty wydalem w sumie 2000 zl przez 2 lata, wymienilem klocki i tarcze, rozrzad, chlodnice, uszczelke pod glowica i elementy zawieszenia takie jak drazki czy sworznie.
Ekonomiczne auto - pomimo przebiegu bierze tylko pol litra oleju na 2000 km.
Przed zalozeniem instalacji palil na trasie 7 litrow na 100, a teraz pali 8 gazu.
To auto powinno byc warte o wiele wiecej. Ja kupilem swoje za 7000 i zalozylem gaz. Nie zaluje wydanych pieniedzy.
Calkowity japonczyk, z czasow kiedy jeszcze dbali o drobiazgi i szczegoly. Jedyna wada to wypadajaca od czasu do czasu koncowka suwaka do zmiany temperatury nawiewu.
Bardziej eksploatacja niz usterki - wymiana uszczelki pod glowica i chlodnicy, ale z mojej winy bo nie zauwazylem wycieku z pekniecia po wjechaniu w dziure na krajowej 10. Jedno z bardziej niezawodnych aut jakie mialem. Az dziwne, ze przez te 90 tys km, przy aucie ktore ma ponad 250 tys przejechane - nic sie nie dzieje!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 88KM 65kW