Ogólnie autko oceniam Idealne !
Jest to autko stosunkowo tanie , za 2500zł można mieć autko porównywalne z samochodami dużo droższymi . Silniczek cichutki , miejsca jest bardzo dużo , w bagażniku - Jest dużo miejsca - Sam przewoziłem w nim sporo rzeczy , a po złożeniu tylnej kanapy wchodziły meble !
Co najważniejsze , w srodku nie ma żadnych skrzeczeń plastików , trzeszczenia foteli itp.
Widoczność jest rewelacyjna - Jest to moje 1 autko i nigdy nie mialem zadnej stuczki , przez wlasnie wysmienitą widoczność !
Jest to samochód Bezawaryjny ! - Jest to zaleta Japończyków . W zime -25stopni , odpala na dotyk !
Uważam , że jest to autko nawet za tanie na jego mozliwości i pomimo rocznika (1991r.) żadnej rdzy , blacha ocynk . W tej cenie dostaniemy Golfa II , Astre , i inne wynalazki które nawet w najmniejszym stopniu nie dorównują Maździe !
Środek w tych Mazdach jest bardzo ładny, kokpit - 0 plastiku , materiały bardzo dobrej jakości !
Aha i co najważniejsze samochód wyróżnia sie na drodze . Nigdy nie widzialem takiego autka jak moje !
Ludzie czasami pytają sie mnie na ulicy / Kierowcy na swiatłach co to za model ?
Aż jestem zaskoczony . Nigdy tego samochodu nie sprzedam !
Gdyż poprostu sie nie opłaca , a nawet droższe samochody (rzędu 5000-8000zł) mogą być porównywalne do tego samochodu !
Z całego serca Serdecznie Wszystkim Polecam !
Pozdrawiam !
Silnik w tym modelu jest bardzo dobry ! - Jest dość dynamiczny , w mieście jest rewelacja , ale i na trase jest bardzo dobrze . Tak do prędkości 120km/h jest cicho , powyżej 130km/h silnik już troszke hałasuje , ale jest to znośne ! Można do siebie \'Jeszcze \' mówić :-)
Skrzynia - Rewelacja , biegi wchodzą idealnie , nic nie puka , bardzo lekko wszystko chodzi ! Super !
Układ jezdny Ok , jedynie zawieszenie jest twarde - Bardziej Sportowe , ale kto co lubi :)
Widoczość jest doskonała !
Widać wszystko bardzo dobrze , z tyłu szyba bardzo duża , na boki wszędzie widać . Rewelacja !
Wszystko Ok !
Tutaj nie mam zastrzeżen !
Jedynie brakuje klimatyzacji w Lato :)
Tutaj jest doskonale !
Ja mam 190cm wzrostu , i nad głową mam jeszcze hoho . Na nogi również . Mimo , że fotel jest przesunięty do końca , to z tyłu siedziały 3 osoby o wzroście ok. 190cm i było im bardzo wygodnie !!!
Ilość miejsca jest zadziwiająca i wręcz przebija samochody 4/5drzwiowe !
Tak jak pisałem wczesniej .
Po mieśćie , myslalem ze silnik przestał chodzić :) tak cicho! :)
W trasie spalił mi 5,8l/100KM przy jeździe zróżnicowanej , natomiast w mieście ok. 8l/100km
Jest to autko bardzo tanie (za ok. 2500zł) , można mieć naprawde super samochód !, który jest niezawodny , wygodny , pakowny !
Niezawodność - To jest największa zaleta samochodów Japońskich !
Od zakupu nie psuje sie nic !
Wymienilem jedynie Olej i filtr powietrza - Czyli to co potrzeba, a tak tylko lać paliwo i jechać !
Ludzie w tym samochodzie sie nic nie psuje !
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 16V 73KM 54kW