Ocena kierowcy - Mazda 323 IV BG

Konrad, 14 lat temu
Silnik 1.3 16V 73KM 54kW
Rok produkcji 1991
Mazda 323 IV BG 1.3 16V 73KM 54kW 1991-1994 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik - Żyleta !
Przeniesienie napędu : Do wymiany półoś i przegłób
Ogólnie autko , na prawde fajne !
Silniczek jest bardzo dobry , cichutko w środku . Przy predkosci 130km/h mozna normalnie mowic - Bez przekrzykiwania :)
Skrzynia biegów , daję ocenę średnio , z tego względu że nie zawsze chce wejsc bieg . Ale czasami zdarzy sie , ze na prawde skrzynia bardzo leciutko chodzi ( zalezy jaki ma dzisiaj humor :-) )
Układ jezdny OK , nie ściąga na boki - Nie mam zastrzeżeń.
Widoczność , znakomita ! Dla młodego kierowcy idealny do parkowania , lusterka duże , w tylniej szybie widać wszystko !
Jak na takie male autko , pali Ok. 8l/100KM . Troche sporo , byc moze dlatego ze mam zbyt ciężką noge :)
Nie mam zastrzeżeń , nagrzewa się bardzo szybko , idealnie rozmieszczone nawiewy - Kazdemu cieplo :)
Tutaj daje komplet gwiazdek ! Z tego względu , że miejsca w srodku jest na prawde duzo , tak jak dla mnie (190cm) wzrostu jeszcze mam z (6cm nad glową ) , fotel odsuniety srednio, a z tyłu osoby powyzej 190cm nie mają problemu , na nogi tez jest bardzo duzo miejsca. Jak na takie autko , bagażnik również spory !
Wyciszenie jest bardzo dobre , w miescie czasami na swiatlach 2 razy zapalalem silnik , myslalem ze zgasl :)) Powyzej 120km/h jest cicho mozna porozumiewać sie normalnie :)
Tutaj wychodzi przeciętnie , co prawda mam autko bardzo krótko , ale częsci na prawde nie są tanie , a nie zawsze dostępne.
No tutaj jest znakomicie , za autko 2500zł na prawde idealne !
Jak narazie autko mam zbyt krótko aby cos powiedziec , Hmm wymienilem pasek rozrządu , olej w skrzyni biegów i przegłób , takze to trzeba wymieniac w kazdym , poza tym autko dosc stare (1991r. ) takze trzeba.
To co trzeba sie wymienia + zuzyte części (1991r. auta) , ale ogolnie z odpalaniem czy z jazda nie ma problemu , zawsze dojade na miejsce . TfuTfu :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 16V 73KM 54kW [l/100km]

8,8