: Jakość wnętrza i poczucie jedności z samochodem.
Fantastyczny samochód pod każdym względem. Jakość wnętrza, wyposażenie, linia nadwozia.
Silnik wystarczający na normalną jazdę a potrafi również dynamicznie wyprzedzać.
To jest mój pierwszy automat, więc nie mam porównania z innymi skrzyniami ale wiem jedno, że już nie wrócę do manuala.
Kolor platinum Quartz jest fantastyczny. Co do jakości karoserii to już nie tylko w maździe oszczędzają na lakierze dlatego od razu po zakupie okleiłem folią ppf full front i wszystkie elementy piano black.
Nie mam nic do zarzucenia. Podobno w hatchback jest gorzej.
Działa bardzo dobrze. Przy upałach wchodzi na wysoki bieg żeby schłodzić wnętrze zaś przy grzaniu super opcją jest automatyczne podgrzewanie siedzeń.
Samochód dla rodziny 2+2 (dzieci 16 i 13 lat) jest jak najbardziej przestronny. Trasa do Chorwacji z dziećmi z tyłu i nikt nie narzekał na brak miejsca.
Normalnie jak w samochodzie z tego segmentu. Przy 130-140km/h na autostradzie nie czułem dyskomfortu.
Zrobiłem dopiero 10tys km, więc tylko tankuję i jeżdżę. Dwa razy byłem na wymianie oleju w Aso i tutaj ceny jak w Aso. Kupując jednak nowy samochód trzeba się z tym liczyć.
W tej cenie, z takim wyposażeniem, jakością wnętrza i niezawodnym silnikiem jest to chyba najlepszy kompakt na rynku.
Zbyt krótki okres. Na razie bezawaryjnie.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 SKYACTIV-G 150KM 110kW