Miałem 6 z 2009r była super . Zmieniłem na 3 i jestem rozczarowany. Po 6 miesiącach ciągle coś trzeszczy i zgrzyta to z kokpitu , to przy bocznym słupku. Czujnik pod klamką żyje własnym życiem , raz działa raz połowicznie ( trzeba szarpnąć za klamkę ) a raz wcale . Multimedia przy wyborze kontaktu pokazują inne numery ale po wybraniu łączą prawidłowo.
Tyle na MINUS .
Na PLUS wygląd zewnątrz i wewnątrz jest SUPER bardzo agresywny , pakiet spojlerów, przyciemniane szyby i dwa wydechy
robią świetną robotę . Silnik bardzo oszczędny , elastyczny i żwawy . Prowadzi się pewnie i dobrze trzyma się drogi .
Oszczędny i elastyczny , po podkręceniu na wyższe obroty przyspieszenie jest bardzo dobre , jak na silnik bez doładowania.
Precyzyjna z krótkimi przełożeniami . Biegi wskakują precyzyjnie na swoje miejsce.
Bardzo dobrze trzyma się drogi ,w zakręty wchodzi się pewnie nawet przy znacznych szybkościach .
Jak dla mnie sylwetka super , nisko osadzona , agresywna to jest to.
Trochę tylna szyba mała ale ogólnie spoko ,lusterka boczne i kamerki 360 pomagają.
Intuicyjna
Spoko
Kierowca i pasażer na przednim siedzeniu OK . Pasażerowie na tylnych siedzeniach nie mają takiej przestrzeni . Trzy osoby z tyłu to kpina :-)
Ogólnie to głośno , porównuje do poprzedniej 6.
Na razie koszty to tylko spalanie , trasa do pracy 22 km i udało mi się zejść ( przez chwilę ) do 5,8 l średnio 6,5 l
Za głośno w środku , ciągle coś trzeszczy ,
Płyn ze spryskiwacza z tylnej szyby dostawał się do środka .
Za młoda
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 SKYACTIV-G 150KM 110kW