Wciąż przy wsiadaniu pojawia się uśmiech na widok tego roadstera.
Serce i duma tego bolidu. Ciągnie od samego dołu, a bez turbo przecież. W górę - poezja. Dźwięk - miły dla ucha. Elastyczność bardzo przyzwoita.
Haczenie trójki - nie chce ustąpić. Czasem trudności przy jedynce i wstecznym. Poza tym elastycznie i dobrze dobrana do silnika.
Komfort / sportowo. Dla mnie ciut za twardo.
Szerokie przednie słupki - trzeba tu uważać i wyglądać z obu ich stron czy ktoś nie idzie/jedzie. Do tyłu - tak sobie - mała szyba, szerokie tylne słupki. Boczne słupki też lubią zrobić niespodziankę.
Bez zarzutu w sumie. Podłokietnik mógłby być dłuższy, gniazdo zapalniczki dodatkowe w desce rozdzielczej - mile widziane. Schowki w drzwiach a raczej ich brak - można przywyknąć, ale przydałyby się.
Bez zarzutu.
Kompakt typowy, w Golfie V miejsca było więcej. Z tyłu może być - tylko. Bagażnik - standard.
Szumy obiegające auto wyraźne słyszalne - jest nad czym popracować przy liftingu.
Przejechałem już ponad 10.000 km. W cyklu normalnym dla mnie, czyli połowa w mieście, połowa w trasie - średnia 6,9-7,1. Poprzednie auto - Golf 5 z silnikiem 1,4 - średnia 7,0-7,3. Dynamika bez porównania. Diesli nie lubię i raczej nie polubię, ale po co diesel mając taki silnik od Mazdy. Niektórzy przyzwyczajeni do aut benzynowych z turbo twierdzą, że u nich dynamika i zrywność jest lepsza. Dla mnie jest super.
Godny drapieżnik.
Lewe lusterko nie chce czasem się rozłożyć po złożeniu. Parę świerszczy - jeden z lewych drzwiach, jeden z prawych i jeden w desce rozdzielczej.
Na razie brak.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 SKYACTIV-G 120KM 88kW