Doskonale byloby gdyby jakosc materialow byla jak w moim poprzednim samochodzie :). Niestety tak nie jest, ale tez nie jest to dla mnie niespodzianka. Premium to premium.
Irytuje czasami iStop - stoje, ustepuje pierwszenstwa - iStop nie gotowy - silnik dziala. Chce ruszyc - istop nagle staje sie gotowy i gasi mi silnik - beznadzieja - na szczescie na 10,000km takich przypadkow mialem moze ze 3.
W porownaniu do mojego poprzedniego wozu to jest padaka z widocznoscia, troche sie przyzwyczailem juz, ale w BMW bylo o niebo lepiej. Tak czy inaczej kupowac Mazde nie przejmowac sie, ze trzeba bedzie sie wychylac z fotela zeby cos zobaczyc.
Gniazdo zapalniczki porazka ze jest w podlokietniku - bez przedluzacza z gniazdem ciezko ladowarke podpiac do tel ktory jest na szybie.
Czytalem ze paruja szyby itd, moze i paruja ale jak ustawie nawiew na szybe przednia, wylacze klime to samemu jadac, bez problemu nadmuch ogarnia kwestie parowania.
Silnik cichutki przy predkosciach 130-150km/h komfortowo, jedynie szum wiatru, opon daje sie we znaki. W BMW nie bylo 6tki wiec przy 140 bylo juz glosno, ale za to nie bylo tak wiatru slychac i opon.
Przejechalem juz 10,000km moja Mazda i jestem zadowolony - wrocilem niedawno z wycieczki 2000km (katowice->praga->gunzburg legoland->fussen->katowice) i srednia 5,8L z klima(eco) czy bez podobnie pali, 3os na pokladzie, predkosci maksymalne na tempomacie czasami nawet troche wiecej bo ustawiane wg nawigacji. Codzienna srednia ok 6.0-6.3 ale ok 75% trasa 25% miasto. Liczylem ze bedzie ok 7-7,5 wiec jestem zadowolony - oczywiscie jak sobie pofolguje i przycisne sandal do podlogi to tak rozowo nie jest, ale latwo mozna nadrobic stracone w ten sposob paliwo :).
narazie nic
narazie nic