: prowadzenie - slyszalem ze mazdy sa swietne ale myslalem ze odnosi sie to glownie do mx5.. jestem baaardzo pozytywnie zaskoczony..
zdecydowanie wart polecenia.. rzadki samochod - w tym samym kolorze sedana w warszawie jeszcze nie widzialem, mimo swojego wieku - 4 lata - dalej zwraca na siebie uwagę..
wiadomo, demon prędkości to to nie jest ale trudno wymagać przy 105 KM.. mimo to daje baardzo miłe wrażenia z jazdy.. powyżej 4 tys obrotów zaczyna delikatnie głośniej pracować a sposob w jaki to robi skłania do przyciskania jeszcze bardziej. jeżdzę nim od 2 lat i dalej mam taką samą frajdę..
skrzynia - cudo. krótkie przełożenia jak na samochód klasy sprawiają wrażenie jakby prowadziło się samochód o zdecydowanie bardziej sportowym zacięciu. skrzynia dość twarda, przy dłuższym jeżdzeniu w korkach i machaniu lewarkiem dla słabszej osoby może być męcząca.
w sumie coś za coś.. przyjemność z jazdy i prowadzenia samochodu w zakretach w zamian za twarde odczuwanie dziur w naszych kiepskich drogach... ale wolę to niż pływanie po jezdni..
do małych lusterek trzeba sie przyzwyczaić, problemem czasami są bardzo grube słupki przednie..
swietne wnętrze, dość twarde fotele - osobie bardziej koscistej moze to sprawaic problem na dluzszych dystansach w polaczeniu z wybojami na drogach. na desce wsio dostepne klarownie, obsluga intuicyjna, lekko sportowy wyglad, kierowca ma wrazenie ze wszystko jest zaprojektowane pod niego. sporo schowkow i uchwytów, wszystko dobrze dostepne.
bezproblemowo, czy zima czy lato. problemu zaparowanych szyb na dluzej niz 10 sek na poczatku jazdy w zimie nie zaobserowalem.
jezdze z przodu jest mi wygodnie. pasazerowie z tylu tez nie narzekali. wzdlednie duzo miejsca nad glową, szeroko, wygodnie.
jak na tej klasy samochod ciezko sie przyczepiac.
zuzycie paliwa mogloby byc mniejsze.. ceny przegladow... jak to w aso.. drogo.. na szczescie jak na razie samochod jest bezawaryjny i nie zawodzi.
potrzaskuje mi jeden panel jak sie czlowiek przejedzie po jakiejsc tarce, dziurach.. poprawiali to podobno w aso ale jakos im sie nie udalo... :/
brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MZR 105KM 77kW