Auto daje dużo satysfakcji z prowadzenia. Drobne mankamenty z pewnością rekompensuje niskie spalanie. Przestrzeń bagażowa i brak możliwości wyłączenia poduszki pasażera decyduje, że auto to nie należy do rodzinnych.
Nieco uciążliwa turbodziura, szczególnie przy włączonej klimatyzacji. Przy jeżdzie powyżej 2 tys. obr. auto dynamiczne i elastyczne. Wysoka kultura pracy silnika . Przy niksich obrotach niemal niesłyszalny, przy wyższych - również nie jest uciążliwy dla ucha.
W trybie miejskim upierdliwe wrzucanie dwóch pierwszych biegów - \"haczą\". Przełożenia dobrze dobrane. Zapewniaja odpowiednią dynamikę.
Trzyma się drogi jak złoto! Niestety dość mocno czuć nierówności.
Do tyłu - kiepsko. Cofając ma się uczucie niepokoju. Wczesniej miałem astre 2, corse c i mondeo 2. We wszytskich było o niebo lepiej... Ale taki koszt sportowej sylwetki...
Generalnie nie jest ok.: przy dłuższej jeździe w prawą noge uwiera skraj centralnego panelu! Wyraźny niedobór miejsca! Obsługa guzików -ok. podłokietnik jest w pozycji uniemożliwijącej korzystanie przy 3 i 5 biegu. Umiarkowany komfort siedzenia.
klimatyzacja wydajna. ogrzewanie daje rade, również w zimie.
Główny mankament: kierowce uwiera prawa noga. To jest naprawde wkurzające! Pozatym miejsca sporo. Za mały bagażnik.
Silnik - super! Reszta - do bani. Przy 130 km/h szum wiatru od elementów karoserii jest uciążliwy.
Przy tej mocy - super. W korkach wrocławskich pali 7l. W trasie (ok. 90 km/h): 4,5. Przejechałem na razie 20 tys. Wymieniłem przednie łożysko: z wymianą 450 pln. Nie za tanio... Ale chyba żle trafiłęm. generalnie części nie są bardzo drogie.
nic sie nie psuje.
trudno powiedzieć. Na razie zmieniłem łożysko przy przebiegu 96 tys. (ja mam auto od 20 tys.)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MZ-CD 109KM 80kW