: zawyjebnye trzyma się drogi i ma zahuyebnye dobre hamulce! Ale zawieszenie ma głośne.
opinia dotyczy M3 z silnikiem benzynowym 1.6 produkcji japońskiej: Jeżdżę używaną M3 już prawie 3 lata. Przebieg nie jest znany bo auto używane ale jak na 7 lat to jestem zachwycony bezusterkowością Mazdy! To jedyny samochód, o którym słyszałem, który nie miał najmniejszej awarii w ciągłym użytkowaniu! Poza non-stop wypalającymi się żarówkami, wymianą oleju i filtrów nie robiłem nic przez 3 lata i przeszło 50kkm jakie sam przejeździłem! Hamulce najlepsze jakie używałem, układ jezdny perfekcyjny do kwadratu (!!! albo lepiej). Nadwozie - no cóż, mój fiat uno rdzewiał bardziej ale miał twardsze blachy. W zimie Mazda odpalała zawsze od 1 razu: kręcenie 1 do 3s max nawet przy -18\'C! a świec jeszcze nie wymieniałem. M3 jest ładna wew. i na zewnątrz. Autko byłoby niemal idealne gdyby nie silnik, który jest jednocześnie zbawieniem (bezawaryjny i bezobsługowy) i przekleństwem (baaardzo dużo pali i raczej leniwy). Miałem kilka samochodów, które lubiłem lub nie, były bardziej awaryjne lub mniej ale Mazdziocha w tej chwili kumuluje same dobre cechy (poza spalaniem) wszystkich wcześniej posiadanych i użytkowanych (służbowych) prze mnie samochodów. Na pytanie, które jest w ankiecie: czy kupiłbym jeszcze raz to auto: kliknąłem TAK ale to nie prawda bo zamierzam tym samochodem jeździć do kiedy się nie rozleci a po moich doświadczeniach z FEscortem, FFocusem, WVPassatem i FUno, którymi jeździłem do zajeżdzenia M3 ma zdecydowanie dużo więcej czasu!
Pali 10/100 a w mieście nawet do 13/100
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MZR 105KM 77kW