: to że mam auto niebanalne,gdyż MAZDY 3 jest mało na ulicach, anie chciałem zlewać się tłumie Volkswagenów,Opli czy Fordów.
relacja osiągów do spalania- bardzo dobra,kultura pracy też-jak stoję na światłach to w ogóle nie słychać silnika.podoba mi się sound silnika wkręcajacego się na wyższe obroty.
skrzynia krótko zestopniowana,ale mi to bardzo odpowiada,biegi wchodzą gładko i bez szarpnięć.
zawieszenie dość sztywno zestrojane i generujące trochę hałasu(kwestia przyzwyczajenia),ale to chyba hałas toczących się kół.Poza tym rewelacyjnie trzyma się drogi.
wszystkie przełączniki w zasięgu ręki kierowcy,obsługa intuicyjna-takie jest moje odczucie
przy bardzo dużych opadach deszczu a co za tym idzie wilgotności powietrza,trochę przyparowują się szyby boczne, ale jest wydajnie działająca klimatyzacja także nie ma problemu
przestrzeń wystarczająca z przodu,z tyłu nie jeżdżę więc nie mogę powiedzieć ale pasażerowie nie narzekają.
przy bardzo wysokich prędkościach-rzędu 150km/h jest troche głośno, ale do wytrzymania. Poza tym to nie ta klasa auta co A6 czy S-classe.
kupując to auto liczyłem się z takim spalaniem więc nie jestem rozczarowany, przy moim stylu jazdy spalanie wynosi średnio 9 litrów LPG(czyli 100km tym autem kosztuje mnie+-23 złote!!!), zaznaczam przy tym że nie jeżdżę jak emeryt ale też nie jak pirat. jak dla mnie rewelacja.
pewnie są tańsze auta w tej klasie, ale na pewno nie z tak bogatym wyposażeniem jak Mazda-dla silnika 1.6
spasowanie materiałów bardzo dobre i przyjemne w dotyku. na razie nic się nie psuje i oby tak dalej.
o cenach napraw na razie nie mogę napisać bo ich jeszcze nie było,poza oczywistymi czynnościami i wydatkami serwisowymi- no ale to przy każdym aucie trzeba to i tamto zrobić raz na jakiś czas zrobić.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MZR 105KM 77kW