Auto użytkuję od ok 6 miesięcy. Generalnie auto jest rewelacyjne, ergonomiczne, komfortowe. Nie mam się do czego doczepić za wyjątkiem małego bagażnika. Elektryczne regulowane fotele przednie,wentylowane i grzane, pedała hamulca i gazu również elektryczne, lusterka.
Regulowane fotele z drugim rzędzie, tak że można się położyć. DVD dla dzieci czy dorosłych.
Przez ten czas użytkowania przejechałem nim jakieś 8 tys km, nigdy nie stanął na drodze i odmówił posłuszeństwa. Dostęp do misy przedniego czy tylnego mostu jest dość utrudniony w celu wymiany oleju. Natomiast łatwość jest przy wymianie oleju w skrzyni i silniku.
Dynamiczny i oszczędny jak na tę pojemność i moc.
Reaguje szybko na zmianę biegów, praktycznie niewyczuwalne kiedy je zmienia.
Dobrze tłumi nierówności na jezdni, Bardzo dobry promień skrętu w porównaniu do Audi q5.
Grube blachy, rama, mój egzemplarz ma zakonserwowaną ramę, brak rdzy na całym pojeździe.
Z przodu i z boku bardzo dobra, do tyłu widoczność jak w dużym aucie, więc jest średnia choć czujniki parkowania robią to co do nich należy.
Wszystkie potrzebne rzeczy są regulowane więc wszystko jest ergonomiczne
Brak zastrzeżeń.
W każdym przedziale siedzeń, jest bardzo wygodnie, przedziałów jest trzy.
Wewnątrz auta jest bardzo cicho do prędkości
ok 140 km/h. Później już robi się na tyle głośno że słychać szum opon i szum powietrza, które auto opływa, auto nie jest opływowe.
Można kupić dużo części zamiennych do tego auta, sporo pasuje z Forda explorera III generacji. Ceny nie są wygórowane. Np. komplet hamulcowy tarcze przednie tarcze tylne oraz klocki hamulcowe ceramiczne to koszt ok 1200 zł. Za trochę lepszy komplet w USA zapłacimy ok 200$ więc jakieś 800 zł ale transport to ok 300$.czyli jakieś 1200 zł
Nie wypowiem się gdyż nic jeszcze nie naprawiałem.
Jak na razie to brak poważnych usterek. Jak coś wystąpi to napiszę.
- zużycie paliwa dla silnika 4.6 i V8 32V AWD 306KM 225kW