Ocena kierowcy - Lexus RZ

Marcin, 1 dzień temu
Silnik 450e 313KM 230kW
Rok produkcji 2023
Lexus RZ 450e 313KM 230kW od 2023 - Oceń swoje auto
Auto nie dla każdego. Wiadomo elektryk. Niskie zużycie jak na takiego klocka. I dynamicznej jeździe. Da się oczywiście dalej pojechać. 150kw na szybkiej ładowarce jest rozsądne. Oczywiście chciałbym większy zasięg. Ale do mojego stylu użytkownika jest w sam raz. Jakoś przede wszystkim i komfort. Wersja omotenshi. Nic nie brakuje. Jeśli chodzi o komfort to najbliżej mu do Jaguara i-pace. Przed zakupem jeszcze testowałem Mustanga i e-trona. Zdecydowanie jakością i komfortem odstają od Lexusa RZ. Jaguar i-pace równie wygodny ale mimo większej dużo baterii robi nie wiele większe zasięgi. Zwyczajnie ma dużo większe zużycie energii.Poza tym jest droższy Wg mojej opinii walka o auto, które ma większy zasięg o 100 km mija się z celem. Kupując elektryka trzeba sobie zdać sprawę, że będą postoje na ładowanie. A czy będzie jeden więcej postój to już nic nie zmienia. Przez chwilę brałem pod uwagę tesle, ale nie to nie ta jakość. Zdecydowanie warto było dołożyć i kupić coś co w pełni zadowala. Mam nadzieję, że opinia może pomóc w wyborze Waszego pierwszego elektryka
5 do setki. Zawsze chce jechać. Nie ma co tu komentować. Porównywać do benzyny
Idealne połączenie komfortu, zwartości auta i trakcji. Do tego dobre wytłumienie od hałasów podwozia
Przydałaby się wycieraczka z tyłu. Ale jest kamera w lusterku wstecznym. I super kamery 360. Także da się z tym żyć
Zdalna klimatyzacja i ogrzewanie rozwiązuje wszelkie problemy. To powinno być w każdym aucie
Jest przepastną. Drugi rząd siedzeń jak w przedłużonej limuzynie
Jak to elektryk. Plus podwójne szyby. Jest cicho tak jakbyśmy tego oczekiwali
Zdecydowanie mniej ma co się psuć. Tańszy serwis
Zawsze mogłoby być taniej. Ale przy konkretnych rabatach nie jest źle

Zużycie prądu dla silnika 450e 313KM 230kW

Średni zasięg
313 km
Średni maksymalny zasięg
330 km
Średni minimalny zasięg
240 km
Maksymalny zasięg przy oszczędnej jeździe na długiej trasie
370 km
Średni czas ładowania baterii: gniazdko domowe
5,0 h
Średni czas ładowania baterii: stacja ładowania
0,5 h
Średni czas ładowania baterii: stacja szybkiego ładowania
0,5 h
Lexus RZ