: Wyciszenie, wyciszenie , wyciszenie ile to pomaga mojej glowie.
: Waskie siedzisko, dla chudych osob twarde siedzisko , wysoka maska
Wystawiam Lexusowi 5 gwiazdek bo nie bede oszukiwal , za kazdym razem kiedy wsiadam do tego auta, zachwyca mnie. Dla osób mojej postury ( ciezkich( 100kg+) i wysokich) to auto moze nie byc idealne ale nie odbiera to mi przyjemnosci z wystawienia 5 gwiazdek. Z czego wynika mankament, siedziska - zakupilem to auto aby przemierzac tysiace kilometrow w komforcie i o dziwo ani ja ( ciezki facet ) ani moja zona ( chudzinka) nie mamy tego komfortu , dla mnie siedzisko jest za waskie( a dokladnie boczki sa za twarde i mnie najormalniej w swiecie tylek boli czasem. A zona po 2 godzinach narzeka ze siedzisko jest dla jej chudego tylka najnormalniej za twarde i siedzi na poduszce. I dodatkowo wysiadanie z niej z tylnych rzedow siedzen jest dziwne , ja dostaje zawsze skretu kregoslupa . Poza tym autko jest mega, przesiadlem sie z Suzuki wiec wiadomo ze widze roznice ale funkcjonalnosc jest na poziomie 6+. Dodatkowo nie musimy w koncu krzyczec przy 150 do siebie z zona bo cicho ze hej. Jakos wykonania w srodku jest bardzo wysoka, nic nie trzeszczy nic nie rusza sie bez sensu, generalnie mam zawsze banana na gebie ja wsiadam do auta :) Nie zdarzyly mi sie autem zadne usterki , spalanie podam w czesci do tego przeznaczonej. Jezdzilem Lexusem UX300e i potem jak przesiadlem sie do rX spowrotem to mialem wrazenie lesnego dziadka :D Bardzo dobrze dziala asystent pasa ruchu i aktywny temopomat , choc wg mnie troche rozleniwia, przez to wszystko wjechalem w sarne, wiec trzeba miec to na uwadze:)
SIlnik jest fajny , fajnie brzmi , ma duzo mocy ale no niestety minusem jest spalanie , jak bym mial teraz wybierac to jednak poszedl bym w hybryde. Jest to sprawdzona i bezawaryjna jednostka wiec nic sie nie dzieje z samochodem i silnikiem ale jednak fajnie jak by pil mniej .... . Przyspieszenie jest zajebiste , lepsze niz mowi producent . to jest mega plus tego auta
Zdarzaja jej sie opoznienia w przerzucaniu biegow zwlaszcza jak samochod jest obciazony, bardzo dobry automat , nie mam innych zarzutow , wszystko dziala i sie nie psuje.
bardzo dobrze mi sie prowadzi samochod, jest on duzy wiec trzeba troche wyczucia, ale nie mam problemu z odbiorem informacji o jezdzie, wg mnie jest to wystarczajaco precyzyjny uklad jezdy
Nie widze powodow do narzekan , nie rdzewieje :) A tak na powaznie to nalozylem ceramike na autko i wszystko dziala jak nalezy, nic nie szumi ani nie wyglada na tandete , jest git
Widocznosc jest ogromna zaleta tego auta, porownywalem z XC60 i jest duuuuzo lepiej , dzieki chociaz by trojkontnym szybkom miedzy oknem drzwi a szyba przednia, Generalnie bardzo dobrze. Z drugiej strony nie jest to auto dla niskich osob ( chyba) bo maska jest mega wysoko , mozna czyc sie troche stlamszonym przez to autko.
Ja jestem bardzo zadowolony, jedyne co to touchpad ... no trzeba sie go nauczyc ale wszystko inne jest super intuicyjne i pod reka . Super jest fakt tego ze ekran jest dotykowy, pomaga to czasem przyspieszyc nawigacje po opcjach ktore sa potrzebne. Wszystkie przyciski sa pod reka, nie przeszkadza mi ich pozycja.
Jest dobrze. Posiada fukcje NANOE i to sprawia ze nie wysusza czlowiekowi wszystkich ust i nosta na wior. Siedzisko nagrzewa sie momentalnie, kierownica po jakichchs 2 minutach a wnetrze , no zalezy jak ciezko pracuje silnik, wiadomo to benzyna wiec bedzie 70 % szybciej niz dizel ;) Generalnei bez zarzutu
Slonie mojej postury mieszcza sie bez problemu :) Choc musze przyznac ze jak w generalnej ocenie troche waskie siedzisko na moje siedzisko. ale miejsca jest pod dostatkiem na wszystko , kupilem ostatnio zonie pande 140 cm , i miesci sie :D
Ogromny bonus tego auta , jest cicho jak na mszy, wiadomo cos tam slychac i od opon i od szumu powietrza i troche silnik ale moge z zona rozmawiac bez krzykow i po 1000 km nie puchnie mi glowa , a to wbrem pozorom wazne , przelecialem w 9 miesiecy prawie 30 k km i naprawde wysiadam z tego auta wypoczety
Lexus, przeglad nr 1 2k , numer 2 pewnie bedzie drozej. Urwalem lustrko i 4 tys. ( poszlo z ubezpieczenia). No tanio nie jest .....
To jest trudna kwestia, ale wydaje mi sie ze auto jest warte swojej ceny , dalem 250k ( dorzucilem hak) i w sumie nie mam wrazenia abym przeplacil. Volvo, Merc czy BMW z takim wyposazeniem kosztuja duzo wiecej.
NIc sie nie dzialo , wszystko git
Jak z malymi tak z duzymi usterkami , no nic sie nie dzieje.
- zużycie paliwa dla silnika RX 300 238KM 175kW