Ocena kierowcy - Lexus RX I

Silnik 3.0 4WD 201KM 148kW
Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Lexus RX I 3.0 4WD 201KM 148kW 1997-2003 - Oceń swoje auto
Mega fajny wóz, czuć klimat lat 90, silnik nie do zaj***** :) napęd 4wd spisuje się super w każdych warunkach, polecam !!!
1mz fe spisuje się rewelacyjnie, jest bezawaryjny, regularne wymiany oleju co 10 tys i będzie żył bardzo długo. Mój ma sprzejechane 250 tys km na LPG przez 13 lat i oprócz wymiany oleju i świec i rozrządu nie robiłem nic więcej!
4 biegowy automat, działa poprawnie, płynnie zmienia biegi chociaż trzeba wymieniać regularnie olej z filtrem co 50-60 tys km, bo jak padnie to naprawa jest droga a używanej skrzyni prawie nie idzie dostać.
Bez zastrzeżeń w aucie takich gabarytów. Nie prowadzi się jak Porsche, ale auto płynie dosłownie unosi się nad drogą i daje poczucie komfortu a jak trzeba to i na autostradzie można pocisnąć
Nie mam żadnych problemów, wersja dwukolorowa super, bo jak się gdzieś zdarzy obcierka parkingowa to można lakierowania 200 zł
Bardzo dobra, minusem jest brak czujników parkowania i kamery cofania, ale można zamontować zestaw za kilkadziesiąt złotych i jest rewelacja
Przemyślany wóz, duzo schowków, z przodu 4 uchwyty na kubki, wszystko działa intuicyjnie. Auto z 2001 roku a posiada dotykowy ekran, klimatronik, mój egzemplarz ma zmieniarkę na 6 płyt cd..
Bez zarzutu
Miejsca jest mega dużo, tylna kanapa regulowana przód tył, oparcie można pochylić, jak przesuniemy fotel pasażera do przodu całkowicie i położymy oparcie bez zagłówka to można podróżować z wyprostowanymi nogami :) bagażnik bardzo pojemny i po złożeniu lodówkę można przewieźć
Cisza jak to w Lexusie, silnika przy normalnej jeździe prawie nie słychać, przy 140 można prowadzić normalna rozmowę
Wymiana rozrządu 1000 zł, olej w skrzyni 600, amortyzatory ok 250 zł za sztukę, wahacze 250, ale auto raczej się nie psuje, jeśli jest na bieżąco serwisowane
Kosztuje tyle co honda crv ii, która nie ma podejścia do tego wozu
Jak dbasz tak masz, auto raczej mało awaryjne
Brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 3.0 4WD 201KM 148kW [l/100km]